Pressmeddelande: ny majoritet i Ljusnarsberg

Pressmeddelande: ny majoritet i Ljusnarsberg

Partierna, Liberalerna, Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet i Ljusnarsbergs kommun har  kommit överens om en valteknisk samverkan. Det betyder att vi säkrar upp en majoritet i viktiga omröstningar i kommunfullmäktige. Det är bra för Ljusnarsberg med långsiktighet och stabilitet, och det känns bra att vi fyra partier kunde komma överens om innehållet i en sådan samverkan. Partierna har också tillsammans utarbetat en valplattform med övergripande viktiga frågor inför kommande mandatperiod.

Genom den valtekniska samverkan får kommunledningen tillsammans 11 mandat av kommunfullmäktiges 21. Därmed finns det en majoritet i kommunfullmäktige i valärenden.

Känns positivt att vi kommer få inflytande och bidra till förnyelse och långsiktighet för kommunen i viktiga framtidsfrågor, säger Hendrik Biljoo.

Med flera år av högkonjunktur och extra statsbidrag har kommunens kassa stärkts och står rustad för framtidens investeringar med förbättrad ekonomi.  Men det kommer krävas tydliga prioriteringar för att kärnverksamheterna ska fortsatt kunna värnas, säger Ken Karlsson.

Ken Karlsson, ordförande Socialdemokraterna
Hendrik Biljoo, Liberalerna
Ronnie Edvardsson, Miljöpartiet de gröna
Astrid Dahl, Vänsterpartiet

 

Relaterade nyheter

Värmland, 16 augusti 2022

Grön tågturné genom Värmland

Skåne, 15 augusti 2022

”Sjukvården bör ta psykisk ohälsa på lika stort allvar som ett brutet ben eller ett dåligt hjärta”

Halland, 14 augusti 2022

En rättvis och snabb omställning

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter