Vad ska Nora göra med sin skog?

Vad ska Nora göra med sin skog?

”Den svenska skogen är en del av vår folksjäl och något som de flesta invånare i vårt land har en relation till. Det kan vara blåbären, en solig augustidag, en vandring på Bergslagsleden eller kvällsdoppet i Dammsjön. Skogens betydelse för vårt fysiska och psykiska välmående går knappast att överskatta. Skogen är en samhällsnytta som sträcker sig långt längre än den enskilde skogsägarens äganderätt.”

MP Noras ordförande Jonatan Sandberg och Jan Larsson, ledamot i kommunfullmäktige, skriver om skogen alla i Nora äger gemensamt. 

”Det kan vara blåbären, en solig augustidag, en vandring på Bergslagsleden eller kvällsdoppet i Dammsjön. Skogens betydelse för vårt fysiska och psykiska välmående går knappast att överskatta. Skogen är en samhällsnytta som sträcker sig långt längre än den enskilde skogsägarens äganderätt.”

”Nora kommun, alltså vi kommuninvånare, äger en ansenlig areal skogsmark. Vi från Miljöpartiet i Nora vill sköta denna skog precis som vi vill att all skogsmark borde skötas i Sverige. Vi vill bevara det som är skyddsvärt och återväta myrar, mossar och sankmarker som är en betydande del av att begränsa koldioxidutsläppen. Men framför allt vill vi helt övergå och ställa om brukningsmetoderna till hyggesfritt.”

”Vi vill också bjuda in allmänheten till dialog om hur du i Nora vill att skogen skall skötas utifrån vad som är viktigt för dig. En remissomgång till Naturskyddsföreningen och Biologiska föreningen med flera föreningar kompletterar medborgarinflytandet. Vi i Miljöpartiet i Nora har nämligen som rättesnöre till nästa mandatperiod att ’Din röst ska höras ’.”

Läs hela debattartikeln i Nerikes Allehanda här, länk [öppen för alla]: https://www.na.se/2022-08-29/vad-ska-nora-gora-med-sin-skog

Relaterade nyheter

Uppsala län, 22 september 2023

Lyhörd och öppen organisation främjar ständiga förbättringar

Örebro län, 15 september 2023

Camilla Hansén: Politikervardag, och demokratifest

Örebro län, 14 september 2023

Pia Frohman (MP): Pride är mer än fest

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter