Kandidat #4 – Mats Dahlberg

#4 Mats Dahlberg

Jag blev miljöpartist främst för de kommande generationernas skull. Våra val idag påverkar kommande generationer, som att strunta i klimatet och ta kortsiktiga och bekväma beslut. Att bara tänka på nästa kvartalsrapport eller på nästa mandatperiod är ett förhållningssätt jag vägrar att acceptera. Därför har jag varit fritidspolitiker för Miljöpartiet i snart 25 år.

Jag är uppväxt i Kopparnäs, strax norr om Piteå och flyttade hem till Piteå igen efter att ha bott i 16 år i Jokkmokk och är idag aktiv i Piteå och Norrbotten.

Jag har i mer än 20 år jobbat med att hjälpa människor att hitta sin försörjning genom arbete eller utbildning. Det är ett arbete med många kontakter och det ger tillfredsställelse att se människor hitta nya vägar framåt.

Som person är jag optimist, seriös med humor och en hängiven musikfantast och jag är bra på att bygga kontakter och nätverk.

I Norrbotten behöver vi bättre kommunikationer, främst kollektivtrafik, men även säkra vägar och stabilt bredband till alla ökar möjligheterna att bo där jag vill, pendla säkert till arbetet och arbeta på distans när det är möjligt. Tågtrafiken i Norrbotten behöver byggas ut och gå att lita på, oavsett om jag ska till jobbet, åka skidor i fjällen eller åka söderut på semester. Vi ska inte sluta resa, bara göra det smartare.

Nu kandiderar jag till regionfullmäktige för att utveckla Norrbotten till ett på alla sätt attraktivt län där vi kan leva goda liv, oavsett vilka vi är och vilka intressen vi har.

Det är det minsta jag kan göra för våra barn och barnbarn.

Relaterade nyheter

Örebro län, 18 juli 2024

Replik: Varför väljer regeringen bort förskolan?

Örebro län, 15 juli 2024

NA: Partierna splittrade om tjetjenska flyktingar

Skåne, 27 juni 2024

Debattartikel: Sänk Skånetrafikens biljettpriser

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter