Annaklara Martin-Löf

Ersättare i Region Stockholms kompetensförsörjningsråd

Annaklaras hjärtefrågor

Kultur.

Kulturen ger upplevelser, stärker bildningen och får nya idéer att växa. Konst och kultur kan utmana etablerade föreställningar och hjälpa kritiskt tänkande. Alla ska ha möjlighet att ta del av kultur.

Folkhälsa.

Jämlikhet och demokrati.

Sjukvård.

Annaklara Martin-Löf

Mer om Annaklara Martin-Löf

Annaklara Martin-Löf om politik

Jag engagerar mig i politiken för att jag tror på möjligheten att göra tillvaron bättre genom våra demokratiska församlingar. När någonting känns fel vill jag försöka förändra det istället för att bara tyst se på. Jag har haft olika politiska uppdrag sedan 2002, bland annat som nämndeman och vigselförrättare, som styrelseledamot i Stockholms stadsteater och Stockholm Globe Arena Fastigheter, som ledamot av Stockholms stads kulturnämnd och som ersättare i Farsta stadsdelsnämnd och Landstingsfullmäktige i Stockholms län. Denna mandatperiod sitter jag som ersättare i Region Stockholms kompetensförsörjningsråd. Det gör jag för att jag vill bidra till att minska bristen på sjuksköterskor i hela landet. Jag har själv arbetat som sjuksköterska och har då sett vilka allvarliga följder som denna brist kan få.

Personligt

Jag bor på Lappkärrsberget i Stockholm tillsammans med min man och två barn.

CV

Jag har arbetat med kultuprojektledning och folkbildning under tio års tid. Sedan valde jag att studera sociologi, omvårdnad och folkhälsovetenskap. Nu är jag legitimerad sjuksköterska med en masterexamen i folkhälsovetenskap med inriktning på hälsoekonomi, policy och management. Till vardags arbetar jag som kommunikatör och chefsassistent i neonatalvården på Karolinska universitetssjukhuset.