Mer om Björn Gustavsson

Personligt

Naturälskande, positiv och samarbetsvillig gymnasielärare. Speciellt intresserad av orientering, löpning och annan friskvård.

I början av 1990-talet var jag med i en aktivistgrupp bestående av boende på Sjuhalla (där vi bor), ideella föreningar och nyckelpersoner kunniga på natur- och miljöfrågor. Målet för oss var att stoppa exploateringen av Skärvaområdet. Vi ville istället ha det till naturreservat och vandringsled. Vi vann kampen.

När MP Karlskrona inför valet 2002 inte hade några som ville ställa upp på kommunfullmäktigelistan och gick ut i Radio Blekinge blev jag intresserad. Jag ställde upp med enda krav att jag fick hjälp av ett gäng. Vi blev ett litet gäng som jag blev gruppledare för, jag blev ordinarie i KS och vi samarbetade med vänstern och socialdemokraterna. Att jobba i Ronneby som jag gjorde då och jobba med MP Karlskrona var lite knöligt. Vi växte och det blev många som kände den goda MP-andan. Även GU bildades och blev starka.

Jag har varit i Almedalen, på vår kongress i Sundsvall, på kommun- och landstingsdagarna. Varit sekreterare och ordförande i vår förening. Politisk sekreterare. Suttit som ledamot i bolagsstyrelse och i regionalt forsknings- och utvecklingsråd.

Nu vill jag bli kommunalråd ihop med Sofia. Vi kan dela på något liknande sätt som sker på nationell nivå.

Jag lämnar lärarjobbet på skolan och jobbar 20 timmar/vecka (får betalt 20 timmar/vecka men jobbar oregelbundet 40 timmar/vecka)

Jag är sugen på det här för jag tror på det vi gör och jag gillar att jobba med folket i MP Karlskrona!