Mer om Karin Jansson

Karin Jansson om politik

Som ordförande i Hållbarhetsnämnden har jag ansvar för kollektivtrafik, miljö, infrastruktur och folkhälsa.

Kollektivtrafik 

Jag vill att det ska vara billigt enkelt och bekvämt att resa kollektivt. En del i det är det ska vara enkelt att betala. Jag har hittills lyckats behålla möjligheten att  att betala kontant på kollektivtrafiken. Det är bra om flera betalar i förväg, och det är bra att många  använder app eller reskassa för att betala, men jag tycker det är viktigt att kontantmöjligheten finns kvar för de få som behöver det. En annan del är att det ska finnas tillräckligt tät trafik. Annars är svårt för många att förmå sej lämna bilen. Från och med dcember kommer tågtrafiken i länet att gå varje timme på vardagar. Det är bra. Vi kan åstadkomma det tack vare ett samarbete med SJ.

Cykel

Jag tycker att det måste gå bättre att cykla i länet. Bättre cykelvägar, bättre möjligheter att ta med cykel på kollektivtrafik och att hyra cykel behöver åstadkommas. Jag jobbar gärna med det i framtiden om jag får en chans.

Klimat

Regionen jobbar rätt mycket med klimatfrågan.  Medverkar i Fossilfritt Sverige, har antagit transportutmaningen att senast 2025 bara använda fossilfria transporter, jobbar med energirådgivning till små och medelstora företag och mycket annat. Det är ett viktigt jobb som behöver fortsätta och förstärkas. Det är allvar nu. Klimatet kan inte vänta!

Läs mer om mej på karin.jonex.info. eller kolla på facebook, Karin JanssonMP . Eller kolla in min digitala valstuga, karinsvalstuga.se, där du kan hitta program och dokument eller prata med hönsen  och ta en promenad i min trädgård. Vill du ha kontakt är mejl till [email protected] det bästa sättet.     

Personligt

Jag bor på en liten gård i Kilbo utanför Färila i Ljusdals kommun i Hälsingland. De många barnen har flyttat söderut, så kvar på gården är bara jag, min man och hönsen. Och kaninen som brukar komma på sommarkollo hos oss. Vi odlar grönsaker, hö och havre. Det blir mer än vi behöver, så jag brukar försöka pracka på grönsaker på barn och bekanta. Höet säljer vi och havren äter hönsen upp.

Jag har jobbat som undersköterska på Solgårdens äldreboende i Färila i många år. Ett härligt och svårt jobb som gett mej många mänskliga möten. De senaste tre åren har jag ägnat heltid åt politik.

 

Läs mer om mej på karin.jonex.info. eller kolla på facebook, Karin JanssonMP . Eller kolla in min digitala valstuga, karinsvalstuga.se, där du kan hitta program och dokument eller prata med hönsen och ta en promenad i min trädgård. Vill du ha kontakt är mejl till [email protected] det bästa sättet..

 

Uppdrag

 1. Distriktsstyrelse Miljöpartiet Gävleborg
  1. Andréa Bromhed
  2. Ann-Katrin Myles
  3. Bengt Samuelsson
  4. Britt-Marie Rosenqvist
  5. Joann Ling
  6. Karin Jansson
  7. Nanok Stagnell
 2. Kommunfullmäktige Ljusdal
  1. Karin Jansson
  2. Kristoffer Kavallin
 3. Regionfullmäktige Gävleborg
  1. Bengt Samuelsson
  2. Joann Ling
  3. Karin Jansson
  4. Maria Hagström
 4. Regionstyrelsen Gävleborg
  1. Karin Jansson
 5. Riksdagskandidater Gävleborg 2018
  1. Andréa Bromhed
  2. Bengt Samuelsson
  3. David Ling
  4. Joann Ling
  5. Johan Nilsson
  6. Karin Jansson
  7. László Gönczi
  8. Olov Östlund
  9. Rejn Karlgren
  10. Roger Persson
  11. Sabina Rossini
  12. Therese Metz