Pride är en folkrörelse för frihet

Pia Frohman (MP), regionpolitiskt talesperson, skriver krönikor på hemsidan en gång i månaden. Nu i september handlar det folkrörelsen och folkfesten Pride, tankar efter Nerike Pride i slutet på augusti.

Nyligen gick Örebro Pride av stapeln. Det var mycket stoj, glam och festligheter. Så festligt att det är lätt att förledas att tro att Pride är blott ett firande av kärlek, en manifestation för olika uttryck. Pride är så mycket mer! Det är en folkrörelse som står upp för allas lika rätt, mot förtryck och diskriminering, för friheten att vara just den DU är.

I Miljöpartiet är det viktigt att beslut fattas nära människan som besluten påverkar. Därför finns en önskan att flytta mer makt till kommuner och regioner. Det innebär också ett stort ansvar för alla oss som verkar på lokal och regional nivå. Vi kan inte sitta och vänta på den trögrörliga apparat som är statsapparaten. Vi måste tänka på egen hand, hitta allianser och formulera konkreta lösningar, utöver att höja våra röster i slagord.

Just så diskuterade vi innan Prideparaden för några veckor sedan. Vad, i konkreta förslag, kan vår politik resultera i? Ett par sådana förslag för att göra vår region bättre är att arbeta strukturerat mot trakasserier av HBTQI-personer och att öka kunskapen om HBTQI i offentlig förvaltning. Det kan vi arbeta för här, på hemmaplan, utan att vänta på att någon annan tar initiativ eller leder vägen.

Läs hela Pias krönika på MP Örebro läns hemsida här, länk: https://www.mp.se/orebro-lan/kronika-gron-region/

Relaterade nyheter

Örebro län, 11 april 2024

Pressmeddelande: S, V, C och MP i gemensam uppmaning till L om offentlighetsprincipen

Skåne, 9 april 2024

Ja till MP-motion om minskad förskrivning av antibiotika i Skåne

Region Stockholm, 28 mars 2024

20 000 extra vårdbesök till BUP

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter