Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar
Insändare replik 8 juni 2022

Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

Ärlighet och transparens är något som saknas när det gäller Aspvägen. Enligt kommunledningens förslag ska Aspvägen avlasta väg 263 mot Arlanda. En stor del av de 13 000 bilar som trafikerar 263:an varje dag kommer att ledas över Norrbacka. Hur många fordon kommer att trafikera Aspvägen varje dag, Olov Holst? Det är hög tid för en ärlig prognos för antalet fordon, så att boende i norra Märsta vet vad som väntar. Miljöpartiet har hela tiden varit tydliga och röstat för en utbyggnad av Märsta station men starkt motsatt oss en trafikled genom norra Märsta.

När det gäller rivningshotade Smedsgården vore ett ansvar på sin plats. Holst hänvisar till att det är Sigtunahems förslag att riva husen, inte kommunens. Sigtunahem hänvisar till den moderatledda kommunledningens Program för bostadsbyggande när de upplyser hyresgästerna om att deras hus ska rivas. Det vore ansvarsfullt av Kommunstyrelsens ordförande att hålla reda på sina hästar i bolag som kommunen äger. Sigtunahem är ett kommunägt företag med Moderater i styrelsetoppen.

Eftersom Holst har missat att läsa protokollen från Kommunfullmäktige påminner vi om att Miljöpartiet yrkade på att Smedsgården skulle tas bort från Program för bostadsbyggande och restaureras av kulturmiljöskäl. Yrkandet avslogs av kommunledningen.

Miljöpartiet kommer att fortsätta arbeta för en trygg närmiljö i hela kommunen. Det innebär bland annat att hyresgäster behandlas med respekt, att närmiljön inte förstörs av trafikleder och att kultur och historia bevaras istället för att rivas.

Jan Franzén och Tove Björlin
Miljöpartiet de gröna i Sigtuna kommun

Relaterade nyheter

Uppsala län, 25 april 2024

Regionbudget 2025 – Kraftsamling för Region Uppsala

Örebro län, 17 april 2024

Grön ungdom: EU-valet närmar sig med stormsteg

Västmanland, 17 april 2024

Dags för EU-val!

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter