Politisk jämställdhetsdebatt

Sverige är ett av världens mest jämställda länder, men ännu har vi en bit kvar att gå.

Tisdag 6 september kl 19.00 i Pettersson-Bergersalen på Umeå Folkets Hus
Miljöpartiets regionkandidat Emma Lindqvist är med och debatterar

Män tjänar i snitt flera miljoner mer än kvinnor över ett liv, och kvinnors genomsnittliga pension utgör i knappt 70 procent av männens. Mäns våld mot kvinnor är ett stort samhällsproblem – redan i år har 19 män mördat 19 kvinnor som de hade, eller hade haft, en relation med och vad gäller brottet våldtäkt, där kvinnor och tjejer i en stor majoritet av fallen är de som utsätts, leder knappt 5 av 100 anmälda våldtäkter till en fällande dom. Vi ser också hur kvinnors vård prioriteras bort, till exempel när förlossningsavdelningar stänger och kvinnor med förlossningsskador inte får hjälp. Ännu ett tecken på bristen på jämställdhet syns i hedersvåld, då främst unga tjejer men även killar, får sitt liv och sin frihet begränsad och styrd utifrån familjen och släktens föreställningar om hur hon ska leva.

Ja, verkligheten är allt annat än jämställd. Problemen är många – men hur ska vi lösa dem?
I en jämställdhetspolitisk debatt möts sju av åtta riksdagspartier för att prata om sina lösningar och sina ambitioner för att göra Sverige mer jämställt.

Debatten arrangeras av Centerpartiet och Centerkvinnorna i Umeå, men samtliga riksdagspartier har fått inbjudan och kommer modereras utifrån likhetsprinciper. Detta håller moderatorn Oliver Björkman koll på!

Vi bjuder på kaffe!

Relaterade event

Örebro län, 21 maj 2024

Föreläsning och Grön AW med Pär Holmgren, 31 maj

Örebro län, 25 april 2024

Café Grön med Alice Bah Kuhnke, 5 maj

Örebro län, 13 mars 2024

Grön AW med Daniel Helldén, 25 mars

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs om alla event