Växjö med och startar europeiskt nätverk för ekologisk mat

Lyssna

Smålandsposten uppmärksammar att Miljöpartiet har fått igenom att Växjö kommun grundar nätverket Organic Cities Network Europa tillsammans med bl a städerna Paris, Wien och Nürnberg.

Syftet med nätverket är att främja ekologiskt jordbruk, ekologisk matproduktion och konsumtion av ekologisk mat.

Initiativet till nätverket kommer från Turin och Nürnberg som bjudit in Växjö bland annat för att kommunen har vunnit Green Leaf Award 2018. Miljöpartiet har en viktig roll i Växjö kommuns miljöarbete och driver miljöfrågorna hårt i Växjö kommun. Nätverk som dessa är viktiga för att utbyta erfarenheter och sprida goda exempel för att främja ekologisk mat. Totalt

  Magnus P Wåhlin är 2: vice ordförande i kommunens organisation och personalutskott som är ansvariga för kommunens måltidsorganisation och driver frågan om ekologisk mat.

Magnus P Wåhlin citeras i Smålandsposten

” – Alla vill ju äta riktig, nyttig och god mat! Säger Magnus P. Wåhlin (MP) vice ordförande i organisations- och personalutskottet och Växjö kommuns representant i projektet.”

Läs mer om det i Smålandsposten  http://www.smp.se/okategoriserade/nytt-projekt-ska-gora-vaxjos-mat-nar-ekologisk/

 

Med i nätverket är Paris och Corrence i Frankrike, Wien och Seehem i Österrike, Nürnberg i Tyskland, Porec i Kroatien samt organisationen Città del bio i Italien.

 

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: