Madeleine Norman svar till Anders Gustafssons ledare den 22 augusti 2019

Madeleine Norman svar till Anders Gustafssons ledare den 22 augusti 2019

Svar till Anders Gustafssons ledare den 22 augusti 2019

Jag var nog inte den enda av BLTs läsare som höjde på ögonbrynen idag när en oberoende liberal tidning säger sig inte vilja låta konsumenter i en marknadsekonomi själva välja vilket transportsätt man vill utnyttja. Gustafsson orerar om att det är jubel på Södermalm över denna orättvisa, att flygbolag har sviktande kundunderlag. Jag vill hänvisa till Gustafssons egen tidning BLT den 19 augusti (en liten notis längst bak i tidningen) där kan man läsa följande av Jonas Falk, försäljningschef på Silverrail “Första halvåret i år är det gruppen vuxna som har ökat, alltså 28-60 år. Det kan bero lite på debatten om flygskam men jag tror mer på annorlunda-faktorn, att man har tröttnat på den vanliga charterresan till Medelhavet”.

Låt folk testa något nytt! 85% fler Interrailkort såldes i år än förra året och tågluffningen har blivit en svensk tradition, där till och med partiledare testade på det. Sedan vill jag upplysa Gustafsson om att Blekinge inte är en avkrok, vi har direkttåg till fantastiska Köpenhamn och där kan man om man vill hoppa på ett flyg i Kastrup och se hela världen.
Att tåg och flygbolag konkurrerar om passagerare borde ses av en liberal som något sunt – det utvecklar båda transportsätten för att möta konsumenternas efterfrågan.

Jag är visserligen miljövetare och miljöpartist, vilket gör att jag avstår flyg själv, men att att indirekt beskylla den tiondel här i Blekinge som avstått det, för klimatet sämre flyget, för att sabotera för inrikesflyget är mer än kortsiktigt byapolitiskt navelskåderi – det är direkt antiliberalt och hotar dessutom förutsättningarna för vår gemensamma framtid, i Blekinge, i Sverige, Europa och globalt världen."

Madeleine Norman, språkrör MP Karlskrona

Relaterade nyheter

Uppsala län, 22 juni 2024

Resenärer ska bemötas med respekt

Västmanland, 29 maj 2024

Digital valstuga!

Uppsala län, 28 maj 2024

Kraftsamling för Region Uppsala

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter