Jan Berge kommenterar Socialdemokraternas agerande i samband med kommunchefsaffären

  • Kommunchefsjobbet är centralt för hur en kommun fungerar och det är givetvis både svårt och tråkigt att konstatera när det inte fungerar. När den bilden är klar blir det uppenbart att det inte går att fortsätta. Tanken som förfäktats av Per Svensson att man kan vara kommunchef med tusentals anställda om man bara får stöd i rollen är inget som fungerar ens tillfredsställande.
  • Per Svensson har under processens gång velat fram och tillbaks, endera skall kommunchefen entledigas, endera inte. Stundtals har det handlat mer om hur andra partier förväntas agera och positionerandet utefter detta - alltså ren partiegoism, stundtals har det handlat om att agera som opposition med sökande efter mesta möjliga effekt. Inte med huvudinriktning på vad som är bra för Falkenberg. Att agera så i opposition må gå an och kan ibland vara kortsiktigt effektivt men gubevareoss om det är så kommunen skulle drivas i majoritet.
  • Det senaste exemplet blir för oss inblandade tydligt. Nu kan socialdemokraterna - "Framtidspartiet" inte ens ta ett som dom själva säger nödvändigt beslut utan vill vänta när dom visste att det ändå skulle beslutas - upp på läktaren igen för att kunna kommentera matchen. Ett av skälen som anges är att man skall avvakta om omplacering kan ske trots att Socialdemokraterna likaväl som vi andra vet att det inte är ett alternativ längre.  
  • Processen har pågått en längre tid med inslag och kontakter som jag givetvis inte publicerar men nu passar det tydligen bättre att placera sig själv i opposition och tänkt slagläge och kanske, kanske det snart är dags för en presskonferens på temat "Jag ångrar mig".

Jan Berge (MP), gruppledare och kommunstyrelseledamot

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: