Miljöpartiet Gotland söker: organisationssekreterare och politisk sekreterare 50%

Miljöpartiet de gröna på Gotland söker nu förstärkning genom en organisationssekreterare och politisk sekreterare på 50%

Miljöpartiet de gröna på Gotland är en distriktsavdelning inom Miljöpartiet och sitter sedan valet 2018 i oppositionssamverkan med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ i regionfullmäktige och nämnder på Gotland. Vi är både en ideell förening och ett politiskt parti med målsättningen att utveckla både föreningens verksamhet, som bedrivs för och tillsammans med medlemmarna, och att den gröna politiken ska få större genomslag på Gotland.

 

Tjänsten är en kombinationstjänst i två delar varav 30% som organisationssekreterare med Miljöpartiet som arbetsgivare och 20% som politisk sekreterare med Region Gotland som arbetsgivare och Miljöpartiet som arbetsledare.

Som organisationssekreterare ansvarar du för vår samlade administration, är spindeln i nätet och kommunicerar inåt och utåt i organisationen.

I arbetsuppgifterna ingår:

  • administrativ samordning av föreningens och partiets verksamhet
  • att vara länken i kommunikationen mellan styrelsen, medlemmar och till viss del riksorganisationen
  • att uppdatera och sköta partiets websidor och sociala medier samt administrera medlemsregistret
  • ansvar för trivseln i kanslilokalen
  • att vara en resurs i planeringen av valrörelsearbetet och under valrörelsen

Som politisk sekreterare är du politiskt tillsatt tjänsteperson som fungerar som stöd och resurs för Miljöpartiets politiker i deras uppdrag i Region Gotland. De förtroendevalda är grunden i det politiska arbetet och då alla är fritidspolitiker är du en viktig resurs i att kunna bistå våra politiker.

I uppdraget för Miljöpartiet ingår:

  • att bistå politiskt förtroendevalda i deras uppdrag
  • att media- och omvärldsbevaka samt analysera faktainsamla från andra underlag
  • att följa upp, skriva utkast till insändare eller samla in information
  • att biträda vid politisk ärendeberedning
  • att bistå med generell administration, studiebesök m.m.

 

För att trivas i rollen och med arbetsuppgifterna ska du ha stark servicekänsla, god administrativ och organisatorisk förmåga, inte vara rädd för att ta initiativ och fatta snabba beslut, kunna hantera många frågor samtidigt och gilla kontakter med människor. Flexibilitet och förmåga att prioritera arbetsuppgifter är ett måste då vi är en liten organisation där den anställda måste kunna svara emot styrelsens och föreningens behov av att rutinuppgifter sköts och samtidigt fånga hastigt uppkomna frågor.

Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga men som också kan arbeta självständigt. Som person är du engagerad, ansvarstagande och motiverad. Du är också social, öppen, nyfiken och har lätt för att etablera nya kontakter och skapa förtroende eftersom du kommer att ha täta kontakter med framför allt styrelsens ledamöter, förtroendevalda politiker och medlemmar.

Du ska självklart dela Miljöpartiets värdegrund.

Du ska ha goda kunskaper i svenska språket samt god förmåga att formulera dig i tal och skrift. Du ska också ha kunskaper i Officepaketet och god datorvana. Kunskaper i bokföring, grafisk layout, webblayout, kommunikatörserfarenhet eller att utforma pressmeddelanden är inget krav men meriterande. Vi ser gärna att du har en för arbetet adekvat akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, men vi kommer att lägga störst vikt vid dina personliga egenskaper och drivkrafter.

Du behöver inte ha speciell kunskap om det politiska systemet eller politik, men ett stort intresse för att lära dig om detta.

Vi erbjuder dig att vara en viktig del i att utveckla Miljöpartiets organisation och politik på Gotland inför och fram till valåret 2022. Vi är en liten, men växande organisation i utveckling, där du får arbeta i frihet under ansvar utifrån din arbetsbeskrivning och där du har stora möjligheter att testa idéer och vara kreativ. Vi är en arbetsplats där vi hjälper och stödjer varandra samtidigt som vi har roligt. Hos MP Gotland är du även en del av Miljöpartiet i Sverige och deltar i vissa nationella möten och evenemang.

 

Tjänsten är en visstidsanställning tom 2022-12-31 med provanställning under 3 månader
Sista ansökningsdag: 18 oktober 2019
Tillträde: enligt överenskommelse
Tjänstgöringsgrad: 50 % varav organisationssekreterare 30 % och politisk sekreterare 20 %
Lön: enligt överenskommelse

Vid frågor, kontakta ordförande Anita Jonsson, 073-039 55 30 eller [email protected]

Ansökan med CV, en presentation av dig själv, varför du vill arbeta för MP Gotland och vad du tror att just du kan tillföra organisationen skickas via e-post till ordförande Anita Jonsson [email protected]

 

Läs gärna mer om:
Miljöpartiet: www.mp.se    www.mp.se/gotland
Miljöpartiet på Gotland medlemswebb: gotland.medlem.mp.se
Partiprogrammet: www.mp.se/om/partiprogram
 

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: