Fler får närmare till servicekontor

Fler får närmare till servicekontor

Från Boden till Malmö!
Från landsbyggd till storstad!
I dag presenterar regeringen att minst 28 nya servicekontor ska öppna på olika platser i landet. En viktig milstolpe för miljöpartiet.

 

Människor ska kunna bo, leva och arbeta i hela landet

En möjliggörare för detta är att det finns god tillgång till statlig service. Regeringen kommer nu ge ett uppdrag till Statens servicecenter att öppna minst 28 nya servicekontor, där flera statliga myndigheter kan ge medborgare service på samma plats, från norr till söder. För Miljöpartiet är det viktigt att tillgången till service blir bättre i landsbygdsområden, på mindre orter och i utsatta områden i anslutning till större städer.

 

Servicekontor i utsatta områden

I uppdraget ingår att öppna minst 11 nya servicekontor i så kallade utsatta områden i flera olika kommuner. På så sätt stärks den statliga närvaron i områden med socioekonomiska utmaningar och samhällsservicen blir tillgängligare de som bor där.

 

Samlad service ska underlätta för medborgarna

På flera platser i landet pågår idag intressanta pilotprojekt där Statens servicecenter samlokaliserar sin service med andra offentliga aktörers servicefunktioner, till exempel kommuner och Arbetsförmedlingen.

Den typen av samlokalisering kan många gånger vara ett bra sätt att erbjuda en mer samlad service som gör det enklare för människor att hitta rätt och få rätt stöd. Statens servicecenter ska därför när de genomför uppdraget eftersträva samlokalisering med kommunala servicefunktioner eller andra statliga myndigheter.

 

Här kommer de nya servicekontoren finnas

De nya servicekontoren kommer att finnas i Askersund, Boden, Borgholm, Eskilstuna, Filipstad, Finspång, Helsingborg, Jönköping, Laholm, Linköping, Lysekil, Nordmaling, Norrköping, Nynäshamn, Stenungsund, Södertälje, Sölvesborg, Tingsryd, Uppsala, Växjö, Ånge, Åre och Östhammar.

Myndigheten ska även öppna ytterligare fem till sex kontor i Stockholms, Göteborgs och Malmös storstadsområden.

Relaterade nyheter

Örebro län, 4 oktober 2022

MP:s nya utbildningspolitiska talesperson vill att fler ska drömma om att bli lärare!

Uppsala län, 1 oktober 2022

Särskild mottagning ska ge äldre rätt vård

Örebro län, 30 september 2022

Camilla Hansén blir MP:s nya utbildningspolitiska talesperson

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter