Det blir inget extraval

Lyssna

Samarbete över blockgränserna gör att regeringen kan sitta kvar. Nu moderniserar vi Sverige.

MP har idag tillsammans med S, M, C, FP och KD träffat en överenskommelse som gör det möjligt att regera Sverige i minoritet: Den innebär att den statsministerkandidat som stöds av den största partikonstellationen ska släppas fram, att en minoritetsregering ska kunna få igenom sin budget i riksdagen och att utbrytningar ur budgeten ska inte vara möjliga.

Vi har också pekat ut tre områden för samarbete över blockgränserna: Försvars- och säkerhetspolitiken, pensionerna och energifrågorna. Uppgörelsen gäller till valdagen 2022. Detta innebär att regeringen nu kan lägga fram en vårbudget som går igenom riksdagen i april, och att vi därmed inte behöver utlysa ett extraval.  

Sedan vårt besked om extraval har vi upplevt ett otroligt starkt engagemang från gröna runt om i landet. Vi har fått flera hundra nya medlemmar och är nu för första gången fler än 20 000. Trots att våra lokalavdelningar, medlemmar och sympatisörer just genomfört ett supervalår har uppslutningen kring den nya valrörelsen varit total.

Vi vill rikta ett stort tack till alla gröna som på kort tid gjort sig redo för en ny valrörelse. Det visar att vi står starka inför 2018 års valrörelse, som påbörjas nu.

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: