Inte glömma, inte minnas –  om vikten av människovärdet

Inte glömma, inte minnas –  om vikten av människovärdet

Den fantastiska teaterföreställningen ”Inte glömma, inte minnas” ska spelas upp för åttor vid samtliga högstadieskolor i Karlstad och imorgon avslutas skolserien för elever från Rudsskolan, vid Arenan.
Inte glömma, inte minnas är en teatermonolog gestaltad av Sandra Backman, som bygger på Flora Glads liv från koncentrationsläger till ett liv i Deje och Värmland. Till föreställningens hjälp har Eva Thorstensson skrivit en bok med samma namn som föreställningen, som bygger på Floras liv.
Teaterföreställningen är kraftfull, ett rop på medmänsklighet och demokrati och den berättar vad som sker när alla spärrar släpper och människor reduceras till icke-människor. Tack vare Kulturens bildningsverksamhet och deras folkbildning kan vi lära oss mer – så vi på djupet förstår vad människovärde är för något.
Folkbildning och studieförbund gör viktiga insatser för demokratin. Inte glömma, inte minnas är ett gott exempel på det.


På bilden: miljöpartisten och kultur- och fritidsnämndens ordförande Robert Halvarsson tillsammans med skådespelare Sandra Backman.

Relaterade nyheter

Karlstad, 12 april 2024

Karlstads elevborgarråd för klimatet får återkoppling från politikerna

Karlstad, 7 april 2024

Ny styrelse för Miljöpartiet i Karlstad

Karlstad, 27 mars 2024

Krönika Monika Bubholz: Reflektioner om engagemang

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter