Olikhet är en styrka för Värmland

Olikhet är en styrka för Värmland

Hela Sverige ska leva. Därför tycker vi i Miljöpartiet att en god regional utveckling måste inkludera mångfald. Människors olikhet är en kraft i sig.
"Ett proaktivt HBTQ-arbete är därför en viktig fråga för regional utveckling och handlar om att Värmland ska vara ett attraktivt län även i framtiden. Man ska kunna välja att bo där man vill och känna frihet och acceptans för hur man lever sitt liv. Identifierar man sig som HBTQ-person ska det vara lockande att bosätta sig i Värmland på grund av vår välkomnande attityd och möjlighet för alla att få leva sitt liv som den man är. Det är det Pride handlar om, rätten att få leva sitt liv som den man är. Det kräver att vi alla tar ställning. Vi vill att Värmland ska vara en bra plats att bo och verka i. För alla."

Idag skriver våra språkrör Monika Bubholz och Per-Inge Lidén i VF om att olikheter är en styrka för Värmland. Pride, som vi manifesterar denna vecka, uppmärksammar att vi måste fortsatt vårda den värmländska kulturens tradition av att vara öppen och välkomnande.

Debattartikel publicerades i VF den 29 augusti 2020. Klicka här för att läsa den i sin helhet.

Relaterade nyheter

Karlstad, 20 december 2023

Julstöd till familjer och föreningar

Karlstad, 19 oktober 2023

Längre öppettider för Karlstads krogar – hur resonerade vi i Miljöpartiet i nämnden vid beslutet?

Karlstad, 18 oktober 2023

Möte med Världen i Värmland

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter