Karin Svensson Smith blir Miljöpartiets kommunalråd eller partiföreträdare

Miljöpartiet i Lund har valt Karin Svensson Smith att bli kommunalråd eller partiföreträdare för mandatperioden 2019-2022. Samtidigt valdes Axel Hallberg att ersätta nuvarande kommunalrådet Emma Berginger under perioden 11/10 – 31/12 2018.

Karin Svensson Smith har valts till Miljöpartiets kommunalråd eller partiföreträdare.

Karin Svensson Smith tillträder som kommunalråd alternativt partiföreträdare den 1 november, beroende på utfallet av förhandlingarna om styret av Lund som pågår just nu.

– Jag lovar att driva en aktiv klimatpolitik och ständigt lyfta de gröna frågorna i Lund, säger Karin Svensson Smith.

Miljöpartiets kommunalråd i Lund, Emma Berginger, blev invald i riksdagen och har därför begärt att bli entledigad från sin tjänst som kommunalråd i Lund. Tjänsten löper till och med den 31 december.

– Jag tycker inte det är rimligt att jag ska uppbära dubbla arvoden under den här tiden, när jag vet att jag måste lägga all tid på mitt riksdagsuppdrag. Det är bättre att Lundabornas skattepengar går till verkligt politiskt arbete. Vi har därför valt Axel Hallberg som min ersättare, som kan jobba på plats i Lund som kommunalråd fram till årsskiftet, säger Emma Berginger.

– Jag är väldigt glad att få förtroendet att fortsätta Emmas politiska gärning här i Lund och samtidigt fungera som en brygga mellan Karin Svensson Smith och Emma Berginger, oavsett om vi får en kommunalrådspost eller inte, säger Axel Hallberg.

Axel Hallberg kommer under tiden som ersättare för Emma Berginger inte uppbära arvode som språkrör för Grön Ungdom.

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: