Kandidera till nämndeman i Malmö Tingsrätt

Nu går det att kandidera till uppdraget som nämndeman i Malmö Tingsrätt för mandatperioden 2024-2027. Uppdraget är öppet att söka för både medlemmar och icke-medlemmar i Miljöpartiet.

Vart fjärde år ska de politiska partierna utse nämndemän som ska tjänstgöra i Sveriges domstolar. Vi i Miljöpartiet i Malmö utser 14 nämndemän till Malmö Tingsrätt, och nu går det att kandidera och nominera till detta uppdrag för mandatperioden 1 januari 2024 – 31 december 2027.

Valet genomförs på Miljöpartiet de gröna i Malmös medlemsmöte måndagen den 19 juni. Efter medlemsmötet utses kandidaterna sedan formellt av kommunfullmäktige i augusti eller september, och får sedan utbildning från Domstolsverket under hösten.

Sista dag att kandidera eller nominera till uppdraget är 19 maj.

Du kan läsa mer om uppdraget som nämndeman och om hur beredningen av valen går till i kandidaturformuläret här: https://forms.gle/wW1ehWXpfqxMGguF6

Du kan även läsa mer om uppdraget som nämndeman i Tingsrätten på Domstolsverkets hemsida: https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/namndeman—-ett-fortroendeuppdrag/for-dig-som-vill-bli-namndeman/

Uppdraget som nämndeman är opolitiskt och Miljöpartiet i Malmö kräver därför inte att de vi utser till nämndemän är medlemmar i Miljöpartiet. Känn dig alltså fri att nominera personer du känner som inte är medlemmar i Miljöpartiet, eller be dem att kandidera själva.

Kontaktuppgifter vid frågor

Valberedningen svarar gärna på frågor om vad uppdraget kan innebära så kandidera även om du är lite osäker, men nyfiken. Har du frågor eller funderingar är du också varmt välkommen att kontakta valberedningens sammankallande Isabel Enström på isabel.enstrom@mp.se eller 070-725 06 02.

Vi vill gärna hjälpa till att lotsa dig så att du och vi kan tillvarata ditt engagemang på bästa sätt.

Är du intresserad av att bli nämndeman i Hovrätten, Förvaltningsrätten eller Kammarrätten? Dessa val bereds av Miljöpartiet i Skåne, kontakta dem på skane@mp.se och be om mer information kring dessa val.

Relaterade nyheter

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter