Stefana Hoti är ny gruppledare för Miljöpartiet i Malmö

Stefana Hoti är ny gruppledare för Miljöpartiet i Malmö


 

I går kväll valde medlemmarna Stefana Hoti till ny gruppledare för Miljöpartiet i Malmö. Stefana sökte och fick förtroendet att driva en grön politik i Malmö med fokus på social rättvisa, klimat och miljö.

 

– Jag är otroligt glad och tacksam över att medlemmarna har gett mig förtroendet att leda vår avdelning i kampen för social rättvisa, klimat och miljö. Som politiker är det vår uppgift att skapa förutsättningar för alla Malmöbor att leva ett bra liv. Jag ser att det är i skärningspunkten mellan klimat- och miljöfrågor och sociala frågor som vi hittar hållbara lösningar för en jämlik stad för alla, säger Stefana Hoti.

Under medlemsmötet på måndagskvällen blev Stefana Hoti även vald till ledamot i kommunstyrelsen och tekniska nämnden. Stefana sitter sedan tidigare i kommunfullmäktige som ersättare, och kommer att utses till ordinarie ledamot vid fullmäktiges nästa möte. Hon är i dag även ledamot i förskolenämnden, och arbetar som barnrättsstrateg på Malmö stads arbetsmarknads- och socialförvaltning.

Stefana ersätter Märta Stenevi som gruppledare, sedan Märta valts till partisekreterare för Miljöpartiet i maj.

 

Pressbild

 

Relaterade nyheter

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter