KF-listan antagen!

Läs mer om KF-listan här

Uppmärksamma världsmiljödagen 5 juni!

Vad kan vi alla göra för att inte pressa vår planet mer? Hållbara val är ex. att äta mer grönsaker, källsortera, låta bli att köpa onödiga produkter och resa kollektivt eller cykla.

Titta gärna på serien Klimatkampen som på ett underhållande sätta tar upp vardagsnära saker vi alla kan bli medvetna om och göra.

Nyligen presenterade undersökningar av både WWF och Naturskyddsföreningen toppnoterar Miljöpartiet som det parti som gör mest för miljön och klimatet i svensk politik. Lägg gärna en röst på MP i höstens val!

8 juni är det World oceans day

Det femte FN-mötet om ett globalt avtal om skydd av marin biologisk mångfald (BBNJ), som ska avgöra framtiden för våra världshav, närmar sig med stormsteg.
Våra hav står idag inför en ekologisk kollaps och det enda sättet att säkerställa att de återhämtar sig är enligt forskare att införa ett starkt skydd av minst 30 procent av världshaven senast 2030.

MP trycker på för att Sverige skall skriva under ett sådant avtal, vilket kommer falla på regeringen och utrikesminister Ann Linde.

Relaterade nyheter

Södermanland, 5 juli 2022

Vi har inte råd att gå miste om mer personal

Skåne, 1 juli 2022

Miljöpartiet släpper sitt valmanifest inför regionvalet 2022

Västerbotten, 28 juni 2022

Utveckla fjällkommunerna långsiktigt

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter