#3 – Annika Eriksson

Annika Eriksson

Annika är välkänd för många tack vare sitt långa engagemang med flera tunga uppdrag i Miljöpartiet, och så här säger hon om sitt engagemang. 

Att skynda på bygget av Norrbotniabanan är den enskilt viktigaste frågan för en hållbar utveckling i länet. Jag brinner för hållbar samhällsutveckling med klimat, energi och hållbara transporter som hjärtefrågor. Även kultur och regionala utvecklingsfrågor är viktiga för mig. Jag vill göra det jag kan för att lämna efter mig en värld där det är gott att leva. Att sticka huvudet i sanden och hoppas på att någon annan, någon annanstans, någon annan gång ska göra någonting för att förhindra klimatkatastrofen är inte ett alternativ. Jag tror på demokratin och människors kraft att gå samman och lösa svåra problem.

Jag är utbildad civilingenjör i samhällsbyggnadsteknik med inriktning mot samhällsplanering. Mellan 2000-2014 var jag Miljöpartiets gruppledare i Luleå kommun och ledamot i kommunstyrelsen. Under flera år var jag även varit ordförande för Miljöpartiet i Norrbotten. I dag är jag ordförande för Miljöpartiets lokalförening i Luleå och styrelseledamot i Luleå lokaltrafik.

Till vardags arbetar jag på länsstyrelsen, enheten för mark- och vattenskydd. Jag har mina rötter, barn och barnbarn här i Luleå och har för avsikt att bo kvar här.

Relaterade nyheter

Örebro län, 30 september 2022

Camilla Hansén blir MP:s nya utbildningspolitiska talesperson

Västra Götaland, 29 september 2022

MP, S och V vill bilda rödgrön ledning i regionen

Västerbotten, 28 september 2022

Idag öppnas riksdagen

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter