#3 – Annika Eriksson

Annika Eriksson

Annika är välkänd för många tack vare sitt långa engagemang med flera tunga uppdrag i Miljöpartiet, och så här säger hon om sitt engagemang. 

Att skynda på bygget av Norrbotniabanan är den enskilt viktigaste frågan för en hållbar utveckling i länet. Jag brinner för hållbar samhällsutveckling med klimat, energi och hållbara transporter som hjärtefrågor. Även kultur och regionala utvecklingsfrågor är viktiga för mig. Jag vill göra det jag kan för att lämna efter mig en värld där det är gott att leva. Att sticka huvudet i sanden och hoppas på att någon annan, någon annanstans, någon annan gång ska göra någonting för att förhindra klimatkatastrofen är inte ett alternativ. Jag tror på demokratin och människors kraft att gå samman och lösa svåra problem.

Jag är utbildad civilingenjör i samhällsbyggnadsteknik med inriktning mot samhällsplanering. Mellan 2000-2014 var jag Miljöpartiets gruppledare i Luleå kommun och ledamot i kommunstyrelsen. Under flera år var jag även varit ordförande för Miljöpartiet i Norrbotten. I dag är jag ordförande för Miljöpartiets lokalförening i Luleå och styrelseledamot i Luleå lokaltrafik.

Till vardags arbetar jag på länsstyrelsen, enheten för mark- och vattenskydd. Jag har mina rötter, barn och barnbarn här i Luleå och har för avsikt att bo kvar här.

Relaterade nyheter

Västmanland, 29 maj 2024

Digital valstuga!

Uppsala län, 28 maj 2024

Kraftsamling för Region Uppsala

Örebro län, 27 maj 2024

NA Debatt: SD går till motangrepp med lögnen som vapen

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter