#2 – Henrik blind

Henrik blind

Jag har egentligen aldrig haft något val. Norrbotten är mitt öde. Här finns barktäkterna, härdarna, fångstgroparna som berättar historien om mitt ursprung. Här finner mina renar sin föda. Här är naturen ständigt närvarande. Markerna är naturens universitet där traditionella kunskaper förs vidare från generation till generation. Den kanske största av all mänsklig rikedom.

Spruckna berg, träd utan skog, älvfåror som minns liv påminner om historien. Om vår generations skyldighet att ta ansvar för naturen, djuren och våra barn och barnbarn då våra val är deras verklighet. Vi kan välja men det kan inte dom. Det är kontrasterna som gör Norrbotten. Mörkret är vår fader och ljuset vår moder. Vårt DNA. Vi står för det moderna med gränslösa gränser bortom pandemier och hjärtlösa regler om uppehållstillstånd. Hos oss har dörrarna alltid stått öppna. Det är så vi har överlevt. Kulturer som lever sida vid sida. Sámigiella, meänkielli, suomalainen, pitemål, somaliska, holländska. Allt som definierar rikedom. De långa avstånden föder närhet. Mötena mellan människor skapar välstånd. Här är man Hej med alla.

Vi är inga offer eller något tärande för mer än de som bärs av fördomen om oss och vår trakt. Vi bor här för att vi vill. Det föder kreativitet att finna vägar till försörjning. Här växer framgångsrika företag inom mat och livsmedel, skönhetsprodukter, upplevelser och design med hållbarhet som en del av sitt varumärke. Norrbotten är en del av världen men är ändå vårt eget att utveckla. Vår största tillgång är alla vi som bor här i kombination med länets unika natur och kultur. Vi är här för att stanna.

Låt stå!

Relaterade nyheter

Västmanland, 29 maj 2024

Digital valstuga!

Uppsala län, 28 maj 2024

Kraftsamling för Region Uppsala

Örebro län, 27 maj 2024

NA Debatt: SD går till motangrepp med lögnen som vapen

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter