Kandidat #3 – Siw Ahlfort

#3 Siw Ahlfort

Min drivkraft för att engagera mig politiskt är att bidra till ett tryggt, solidariskt och hållbart samhälle där mina och allas barn får möjligheten att bygga sina liv med en tro på framtiden. 

Att det blev i Miljöpartiet är självklart, med en politik som når klimatmålen, och för ett mänskligare samhälle där livspusslet går ihop och vi har tid och ork för en meningsfull fritid. Där barn växer upp i trygga hem och skolor, som ger unga goda förutsättningar för att bli självständiga vuxna. Ett land där vi tar vara på och välkomnar våra olikheter, som gör oss alla bättre. Ett samhälle som inser att haven och skogarnas biologiska mångfald är förutsättningen för att leva ett bra liv. En solidaritet till alla människor, djur och natur idag och för de som kommer efter oss. En politik för ett nytt samhälle och ekonomiskt system som gör det enkelt att leva bra och klimatsmarta liv.

Jag engagerar mig i regionpolitiken för att vården är viktig genom hela livet. Utvecklad vård räddar allt fler liv samtidigt som som det är svårt att få en tid på hälsocentralen. Akutpersonal förväntas jobba 3-4 extra pass varje vecka eller barnmorskor i 12,5-timmarspass för att kollegorna ska få semester, och detta efter tuffa pandemiår med brist på återhämtning. Låg bemanning, scheman som gör att livspusslet inte går ihop och löner och villkor som inte motsvarar utbildning och kompetens, allt detta äventyrar säkerheten i vården

Kvinnosjukvården behöver prioriteras upp. En av mina hjärtefrågor är förlossningsskador. Att föda barn ska inte behöva medföra livslånga, begränsande problem och hjälpen ska finnas i regionen, mammorna ska inte själva behöva söka sig landet runt för att få hjälp.

Kompetensförsörjningen är en viktig fråga i Norrbotten för att företagen ska kunna utvecklas. Med nya möjligheter till kompetensutveckling (nya omställningsavtalet) kan fler vidareutvecklas till mer kvalificerade tjänster och andra kan ta deras jobb. Vi behöver bli bättre på att validera kunskap som förvärvats genom erfarenhet eller i andra länder och erbjuda kompletterande utbildningar som kvalificerar till de nya jobben utan att innebära mer tid i skolbänken än nödvändigt.

Min lediga tid tillbringar jag gärna med mina barn och barnbarn och i skärgården, jag älskar havet. Jag växte upp i Älvsbyn, har bott i Stockholm, Boden och nu Luleå, med cykelavstånd till jobbet som ombudsman på ett fackförbund. Mina hjärtefrågor i arbetet är kompetensförsörjning och psykosocial arbetsmiljö. Jag är en erfaren förhandlare med medlemmens bästa i fokus. Min yrkeskunskap är användbar i politiken, som att komma överens i svåra lägen och hitta nya vägar till bättre lösningar.

I regionen ser jag att positiv förändring kan ske med vanligt hederligt arbetsmiljöarbete och god samverkan med medarbetarna, genom fackförbunden. Det ger en bättre och säkrare vård för oss norrbottningar, och det vill jag arbeta för i regionen.

Relaterade nyheter

Uppsala län, 22 september 2023

Lyhörd och öppen organisation främjar ständiga förbättringar

Örebro län, 15 september 2023

Camilla Hansén: Politikervardag, och demokratifest

Örebro län, 14 september 2023

Pia Frohman (MP): Pride är mer än fest

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter