Kandidat #2 – Sven Nordlund

#2 Sven Nordlund

En hållbar framtid, det låter pretentiöst när man säger det. Faktum är att det trots allt ligger så mycket i just en hållbar framtid.

För 20 år sedan skulle jag aldrig ha tänkt tanken att engagera mig politiskt, livet rullade på och arbete och familj upptog hela min tid och jag tyckte nog mest att politik var för dom som gillade att sitta på möten och prata, utan att få något gjort.

Efter snart 12 år som ordförande i utbildningsnämnden i Kalix, där vi har gått från en av landets sämsta skolor till att idag vara en av de bästa skolorna. Har jag lärt mig att politik kan vara både intressant och rolig och att man faktiskt kan påverka. Vårt demokratiska system är något att försvara och vara rädda om, speciellt idag när många som engagerar sig blir utsatta för både trakasserier och hot, i syfte att tysta människors och partiers åsikter.

Jag ställer upp som kandidat i regionvalet för att jag vill vara med och bygga ett Norrbotten att vara stolt över. Jag tror mycket på samverkan och förebyggande arbete, vi kan gemensamt i samhället förebygga mycket ohälsa, och dåligt mående.

Vi behöver utveckla Norrbotten för att fler ska trivas i vårt län, det gäller bland annat kulturen, universitetet, friluftsmöjligheter i vacker natur och inte minst kollektivtrafiken. Att vi ska ha levande hav och skogar ligger mig som naturfotograf väldigt varmt om hjärtat.

Tänk att en dag få höra ”Tack morfar, för att du bidrog till ett samhälle med bra vård, social trygghet och levande natur”. Finns det någon som kan tänka sig ett bättre betyg än att få höra det från ett barnbarn. Med de övriga kompetenta och drivna kandidaterna på vår lista till regionvalet så känner jag hopp att vi kan bidra till ett tryggt och modernt Norrbotten.

Relaterade nyheter

Uppsala län, 22 juni 2024

Resenärer ska bemötas med respekt

Västmanland, 29 maj 2024

Digital valstuga!

Uppsala län, 28 maj 2024

Kraftsamling för Region Uppsala

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter