Björn Åslund ny ordförande

Björn Åslund ny ordförande

Björn Åslund.

Så har lokalavdelningen haft årsmöte 2024, vilket så gott som alltid innebär förändringar.  En ny styrelse valts, dock med välbekanta namn men i ny formation. Björn Åslund är numera vald till lokalavdelningens styrelseordförande, Tom Skantz är kassör och Bo Ström ledamot. Tom och Bo kommer turas om att vara sekreterare.

Vid valet 2022 fick MP Nyköping 5,3 procent av rösterna i kommunvalet innebär att vi behåller våra tre mandat i kommunfullmäktige. Dock har en av våra ledamöter i fullmäktige lämnat oss och istället anslutit sig till annat parti.

Socialdemokraterna och Moderaterna styr nu tillsammans politiken i Nyköping och Miljöpartiet är därmed i opposition. Miljöpartiet de Gröna har ingått i Nyköpings styrande majoritet i 12 år, vi har i och med det mycket värdefull erfarenhet som vi tar med oss i det kommande arbetet i opposition,

Som opposition kommer vi fortsätta att driva grön politik, vi kommer att granska den styrande majoriteten, lämna motioner, debattera och försöka påverka beslut i en mer grön riktning.

Vill du oss något så maila nykoping@mp.se

Relaterade nyheter

Örebro län, 14 maj 2024

Camilla Hansén (MP) ställer fråga om rätt till fritidstolkning för teckenspråkiga

Örebro län, 13 maj 2024

NA Debatt: Valet är ditt – var en röst för klimatet, demokratin och naturen!

Västmanland, 12 maj 2024

Amanda Lind i Västerås 18 maj

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter