Någon måste alltid kämpa för naturen

Maten vi äter, luften vi andas, vattnet vi dricker och klimatet som gör vår värld beboelig kommer allt från naturen. Så beskriver FN varför vi firar årets världsmiljödag femte juni som vi gjort varje år sedan miljökonferensen i Stockholm 1972.

Labro ängar, ett av kommunens 40 naturrreservat.

Beskrivningen om varför denna dag firas fortsätter med insikten om att vi lever i exceptionella tider där det sällan har varit tydligare att för att bry oss om oss själva måste vi bry oss om naturen. Därför är naturen temat för årets världsmiljödag.
 
För oss i Miljöpartiet är världsmiljödagen en påminnelse om varför vi finns. Vi bildades för att någon alltid måste kämpa för naturen när den hotas av kortsiktiga intressen. Oavsett vilka frågor som är hetast i debatten för tillfället.
 
Därför kommer vi alltid att ta strid för den biologiska mångfalden genom att skydda naturområden som hotas. Vi kommer alltid värna pollinerande insekter och andra arter genom att kräva mer ekologiskt och låta växtlighet och liv få plats i de projekt som planeras runt om i vårt land. Vi tar varje chans vi får att skydda skog som andra vill hugga ner och vi kommer aldrig sluta tjata om att den skog som ändå brukas ska brukas hållbart utan hyggen.
 
Allt det här gör vi i kommunen, regionen, riksdagen, regeringen och EU-parlamentet. Även när det inte genererar rubriker eller någon annan diskuterar miljöfrågor, på världsmiljödagen och alla andra dagar. Vi gör det även när det blir obekvämt för att det blir en konflikt orsakad av ekonomiska intressen. Vi kämpar för naturen i vått och torrt för att någon alltid måste göra det.
 

Marco Venegas, kommunalråd, Miljöpartiet de Gröna i Nyköping
Tom Skantz och Kajsa Andersson, ordförande styrelsen Miljöpartiet de Gröna i Nyköping

VISSTE DU...

Visste du att det finns 40 naturreservat i Nyköping. Kanske något att besöka i sommar under lediga stunder. Kolla i Nyköpingsguiden.

https://nykopingsguiden.se/se-och-gora/natur-och-aventyr/naturreservat/
 

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: