Språkrör uppmärksammar Mp-ökning på 70 % i Nyköping

Språkrör uppmärksammar Mp-ökning på 70 % i Nyköping

Per Bolund har besökt lokalavdelningen för Miljöpartiet de gröna i Nyköping, för att välkomna partiets nya medlemmar. I Nyköping har antalet medlemmar ökat med 70 procent senaste halvåret. Även på nationell nivå har partiet gått starkt framåt med ökade medlemsantal på 30 procent.

– Vi märker ett stort intresse för vår politik. Delvis tror jag att det är en reaktion mot att politiken på nationell nivå så tydligt sänker ambitionerna i miljö- och klimatpolitiken, säger Kajsa Andersson, som är ordförande för lokalavdelningen i Nyköping.

Att partiet gått framåt särskilt starkt i Nyköping kan ha flera olika anledningar.

– Vi har under hela året haft en stark närvaro i den politiska debatten och ute i kommunen, jag tror att många känner att det finns en möjlighet att engagera sig och bidra, säger Marco Venegas, gruppledare för Miljöpartiet i Nyköping.

Vid besöket i Nyköping passade Per Bolund på att berätta om sitt politiska engagemang, om partiets politik och att svara på medlemmarnas frågor. Miljöpartiet ställs inför en ny situation i såväl kommunen som på nationell nivå, där den närmaste tiden kommer att ägnas åt politiskt arbete i opposition.

– När Sveriges nya regering monterar ned miljö- och klimatpolitiken, biståndspolitiken, den humana flyktingpolitiken och skattepolitiken för ett jämlikt samhälle, då finns hoppet att hämta i att se den gröna rörelsen växa. Det har aldrig varit viktigare att engagera sig politiskt för en annan, bättre framtid, säger Per Bolund.

Relaterade nyheter

Stockholmsdistriktet, 30 november 2023

Ny rapport synliggör villkor för personer med omfattande funktionsnedsättning

Örebro län, 28 november 2023

NA Debatt: Akademin som en fri kraft i omställningen

Örebro län, 21 november 2023

Altinget: Miljöpartiet vill slopa betyget F

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter