Stefan Mäki

Ztubben
Stefans hjärtefrågor

Bilar och bränsle.

Beroende av bil ska inte behöva innebära beroende av bensin och diesel. Vi vill att bilar ska köra på förnybara bränslen och el – och att fler ska ha möjlighet att välja bort bilen.

HBTQ.

Återbruk och återvinning.

Hav, vatten och fiske.

Hav och vatten ger mat, luft och en frisk planet. Nu hotas sjöar och hav av plastskräp, gift och överfiske. Vi vill rädda våra vatten, nu.

Mer om Stefan Mäki

Stefan Mäki om politik

Jag vill vara med och bidra med en sådan politik att det är fullt möjligt att bo i mindre samhällen på ett miljövänligt sätt.
Jag vet att det går att bedriva miljöpolitik även i glesbygden vi måste bara göra det på vårat sätt.
Genom till exempel, anpassad kollektivtrafik, möjlighet att ladda elbilar, bilpooler och även elcyklar.
I en så liten stad som Kiruna så skulle det vara ett ypperligt fortskaffningsmedel 4-5 månader per år för alla som pendlar till jobbet inom centralorten, många skulle korta ner sin restid men även sänka sina kostnader.

I det Kiruna jag vill se så drar vi alla åt samma håll för att behålla den underbara miljön och naturen vi har, så även företagen tar ett större miljöansvar än dom gör idag.
Så att gruvbolagen som har ett ganska bra miljötänk i många frågor, även ställer liknande krav på inköpta tjänster och tar ett arbetsgivaransvar även gällande deras underleverantörer så att dessa lever upp till ställda miljökrav.
Att sopsortering inte skall vara nåt konstigt och jobbigt utan en självklarhet både på jobbet och i hemmet.
Med tanke på det stora friluftslivs intresset som finns borde det vara en självklarhet att passa på att få ett gratis träningspass påväg till eller från jobbet genom att röra på sig.

Personligt

Född i Kiruna och har även bott här så gott som hela mitt liv förutom 2,5år som spenderades i Uddevalla.
Har varit intresserad utav politik men inte engagerat mig i någon form, fram tills hösten 2018 då läget i omvärlden gjorde att jag kände att jag ville försöka göra något.
Är ingen miljöhjälte och lever inte som jag lär i allt, däremot är det dit man vill komma.
På vägen hoppas jag att fler människor upptäcker att man kan bo på landsbygden och vara miljöpartist.
Att man bryr sig om miljön behöver inte innebära förbud mot att åka ut med snöskotern eller båten i rekreationssyfte till exempel, men vi bör vara medvetna om vad vårt sätt att leva innebär för miljön och hur vi utan att förändra allt, kan leva mycket mer miljövänligt.