Tomas Rådkvist

Ersättare i kommunfullmäktige

Tomas hjärtefrågor

Demokrati och politik.

Lands- och glesbygd.

Det ska inte spela någon roll var i landet du bor. Du ska kunna leva, jobba och driva företag i hela Sverige. Sveriges landsbygder har en nyckelroll i omställningen till ett mer hållbart samhälle.

Skola och utbildning.

Miljöpartiet vill att Sverige ska välja fortsatt väg framåt för skolan. Vi vill ha en jämlik skola och förskola där alla elever ges möjlighet att utvecklas och må bra. Skolsegregationen ska brytas.

”Det finns ingenting så svårt att ta itu med, ingenting så osäkert som att söka en ny tingens ordning. Den som förändrar får nämligen som motståndare dem som lyckas väl i de gamla spåren och endast ljumma försvarare i dem som kan tänkas fungera i de nya.”

Tomas Rådkvist

Mer om Tomas Rådkvist

Tomas Rådkvist om politik

Jag vill bidra till att alla människor får möjlighet att utvecklas, oavsett ekonomiska möjligheter och att samhället utvecklas på ett genomtänkt och långsiktigt hållbart sätt. Det innebär att politiken i större utsträckning än idag måste ha en helhetssyn som utgår från människornas behov både idag och i morgon, både lokalt och globalt. Jag vill påverka besluten så att vi går åt det hållet.

Personligt

Jag är en ganska envis och analytisk person som gillar att lägga näsan i blöt eftersom jag också är väldigt nyfiken och ganska otålig. Det gör att jag gärna engagerar mig i olika sammanhang, inte bara politiskt utan även i hembygdsföreningen, bryggföreningen, som mentor med mera.

Jag är utbildad till teknikagronom och inledde min yrkesbana med att sälja mjölkmaskiner och mejerier men är sedan 18 år egen företagare och konsult med verksamhetsutveckling som specialitet, i huvudsak med chefer och ledningsgrupper i offentlig sektor som kunder.

Jag bor i Veckholm söder om Enköping i ett gammalt hospital från 1798 med familjen som består av fru, fyra barn och en hund. Fritiden spenderas med att underhålla vårt gamla hus, vara ute i naturen, umgås och så politik förstås.

CV

  • Konsult och egen företagare, Ardevo AB, 1996-
  • Internationell marknadschef, Pharmacia AB, 1994-1996
  • Internationell produktchef, De Laval AB, 1988-1994
  • Reservofficer, Gotlands Artilleriregemente A7, 1982-2000

Dessutom har jag jobbat som lantarbetare, butiksbiträde/försäljare, väktare och taxichaufför.