Krönika i NA: Folkvald

Politikervardag och demokratifest i Örebro

Camilla Hansén (MP), riksdagsledamot från Örebro län, skriver i Nerikes Allehanda under vinjetten ”Folkvald” en gång i månaden. I den här månadens krönika handlar om livet som förtroendevald – med både politikervardag och demokratifest – och att Miljöpartiets kongress kommer till just Örebro för att fatta tunga beslut inför framtiden!

Politikervardagen är att tillsammans i ett parti hela tiden jobba med vad som är nästa steg i att bygga det samhälle vi vill ha – nästa vecka kommer hundratals miljöpartister till Örebro för kongress där vi tillsammans beslutar om nästa steg för oss, vad ska vi kämpa för i Europaparlamentet nästa mandatperiod? Det bestäms i Örebro!

Vi kommer att diskutera hur alla kan vara en del av den hållbara omställningen. Då behöver vi starka sociala skyddsnät för oss människor, vi behöver hejda klimatförändringarna, skydda naturen och djuren. Arbetet behöver ske i vårt län, i alla kommuner, på varje myndighet och i hela näringslivet.

Du och jag behöver kunna vara en del av det, till exempel när vi reser, när vi äter och i vår vardag. Visst skulle det till exempel förenkla vardagen för många om vi har ett buss- och tågkort för hela landet som är rätt billigt? Och visst skulle det kännas rätt bra om vi i länet fick betalt för den förnybara energi som vi producerar? Visst vill du äta galet god, ekologiskt och närproducerad mat?

För mig och oss gröna kommer nästa helg att vara politikervardag och demokratifest i en underbar blandning som ger oss energi att tillsammans fortsätta arbeta för ett Sverige, ett Europa och en värld som vi tror på – byggd på solidaritet med planeten, människorna som bor här och kommande generationer! Det är ett samhälle som inte lämnar någon efter – och som varken viker sig för rasismen eller för totalitära stater. Vi vet att det går. Det kräver vilja, handlingskraft och mod – det kommer vi fylla på med i Örebro nästa helg!

Läs hela krönikan i Nerikes Allehanda här, länk [för prenumeranter]: https://www.na.se/2023-11-10/hundratals-miljopartister-pa-vag-till-orebro

Vill du träffa oss? Välkommen till Bar Grön på Makeriet den 16 november kl 18, läs mer i eventet, länk: https://fb.me/e/1Ce9Fog3S

 

 

Relaterade nyheter

Stockholmsdistriktet, 30 november 2023

Ny rapport synliggör villkor för personer med omfattande funktionsnedsättning

Örebro län, 28 november 2023

NA Debatt: Akademin som en fri kraft i omställningen

Örebro län, 21 november 2023

Altinget: Miljöpartiet vill slopa betyget F

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter