Endast ett parti vill höja CSN

Endast ett parti vill höja CSN

Av oppositionspartierna är det bara Miljöpartiet som föreslår en höjning av CSN i sin budgetmotion för 2023. I regeringens budget syns inte heller någon höjning. Att studenters ekonomi inte prioriteras mer kan leda till stora konsekvenser, menar Simon Froster Delbom, ordförande för Stockholms universitets studentkår i en nyhet på studenttid.se

Ur artikeln på studenttid.se: ”Miljöpartiet är det enda partiet som vill höja CSN under 2023. I deras budgetmotion föreslår de en höjning av studiebidraget på 300 kronor per månad, vilket sammanlagt är en satsning på 1,47 miljarder kronor mer än regeringens budget.
– Vi fokuserar på studenter och möjligheten till att fokusera på sina studier. Då är ekonomin en viktig del, säger Camilla Hansén (MP), ledamot i riksdagen.
Hon tycker inte att studenter ska behöva lägga massa tid på att arbeta extra utöver sina studier för att klara sig ekonomiskt.
– Det kostar en hel del att öka CSN med 300 kronor, men jag förstår att man som student tycker att det skulle vara okej om det var lite till, säger Camilla Hansén (MP).
Det är något som Simon Froster Delbom, ordförande för Stockholms universitets studentkår (SUS), kan bekräfta. Han menar att en höjning av studiemedlet skulle behöva vara större, men att förslaget ändå är meningsfullt.
– Det är en signal som SUS ser som positiv, att det är ett parti som ser frågan som viktig och väljer att prioritera det i budgeten. Det vi är mest kritiska till är att studenter missas i politiken på riksplan, att vi är en grupp som har små ekonomiska marginaler, berättar Simon Froster Delbom.”

Läs hela nyheten på studietid.se här, länk [öppen för alla]: https://www.studietid.se/nyhetsfldet/2022/11/24/endast-ett-oppositionsparti-freslr-en-hjning-av-csn

 

Relaterade nyheter

Örebro län, 19 juli 2023

MP: Regeringen förnekar vikten av forskning om bistånd

Örebro län, 27 april 2023

Camilla Hansén: Regeringens övertramp – den akademiska friheten måste värnas!

Örebro län, 18 augusti 2022

Debatt: Högskolestudenter har inte råd att vara sjuka

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter