Färre bilar och fler bussar – och tusen träd i centrala Örebro

Färre bilar och fler bussar – och tusen träd i centrala Örebro

Miljöpartiet i Örebro har presenterat några av sina viktigaste förslag inför valet på en presskonferens vid Naturens Hus. Förslagen presenterades av kommunalrådskandidat Lea Strandberg, tillsammans med Fredrik Persson och Marcus Willén.

Lea Strandberg, som står överst på listan till kommunfullmäktige, presenterar trafikpolitiken så här: ”– Det ska vara enkelt, billigt och effektivt att välja bussen. Men det ska också vara möjligt för den som behöver bilen att ta den till centrala Örebro, till exempel om man bor på landsbygden, säger Lea Strandberg.”

Fredrik Persson presenterar partiet politik för med skyddad natur: ”– Vi vill också ha fler naturreservat i kommunen, och kommer att börja med att göra delar av Sörbyskogen till ett reservat, och Garphytteklint som vi inte äger i dagsläget. Men fler reservat är bra både för rekreation och för att vi behöver freda skogen som binder koldioxidutsläppen, säger han.”

Marcus Willén säger att: ”– Vi går till val på att ta bort bygglovskravet för den som vill sätta upp solpaneler – utom när det gäller kulturmärkta byggnader som behöver ett extra skydd, säger fullmäktigekandidaten Marcus Willén Ode.”

Läs hela nyhetsartikeln i Nerikes Allehanda här, länk: https://www.na.se/2022-08-24/miljopartiets-valloften-farre-bilar-och-fler-bussar–och-tusen-trad-i-centrala-orebro

Relaterade nyheter

Örebro län, 25 maj 2024

NA Debatt: Vi gläds åt att fira Lakeside Pride – och fortsätter kämpa för allas lika rätt!

Örebro län, 24 maj 2024

Land Lantbruk: Så vill de påverka politiken i EU

Örebro län, 22 maj 2024

Expressen: Det är KD:s politik som leder till slaktade kor

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter