Socialdemokraternas nya migrationspolitik: ​Förkastligt besked av Löfven och Fritzon

Socialdemokraterna har idag på en presskonferens med Stefan Löfven och Helene Fritzon föreslagit att ekonomiskt bistånd inte ska kunna gå till barnfamiljer som fått avslag eller som är papperslösa. Förkastligt, anser Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd i Stockholms stad och Märta Stenevi (MP), kommunalråd och gruppledare i Malmö.

Socialdemokraterna har idag på en presskonferens med Stefan Löfven och Helene Fritzon föreslagit att ekonomiskt bistånd inte ska kunna gå till barnfamiljer som fått avslag eller som är papperslösa.

– Det förvånar att Socialdemokraterna på riksplanet brinner så för att försämra förutsättningarna för barn som har det svårt och som inte själva valt sin livssituation. För mig är det självklart att barn inte ska drabbas av föräldrarnas beslut, säger Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd i Stockholms stad. 

Stockholm och Malmö är två av de kommuner i Sverige som betalar ut ekonomiskt bistånd till papperslösa barn. 

– Vi ska inte ha barn i Sverige som fryser när det är kallt eller som är oroliga över att inte ha mat på bordet. Det här är en fråga om anständighet. Därför är dagens besked från Löfven och Fritzon förkastligt, säger Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd. 

Löfven uppger även att papperslösa barn inte ska få gå i skola. Att alla barn har rätt till utbildning bestäms dock av barnkonventionen, något som just nu görs till svensk lag. 

– Alla barn har rätt att gå i skola, det är en mänsklig rättighet. I Malmö får papperslösa barn gå i skola och förskola, och de har rätt till ekonomiskt bistånd. Nu vill alltså Socialdemokraterna nationellt stoppa kommuner från att följa barnkonventionen – som man själv i regeringen vill göra till svensk lag – och förbjuda oss att visa medmänsklighet. Det är skamligt, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och gruppledare i Malmö.

 

 

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: