Succé för nya lovkortet – över en halv miljon resor under första lovet

Vecka 9 var inte bara sportlovsvecka i Stockholms län, det var också premiär för lovkortet. Tack vare en gemensam budgetsatsning från Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet reser barn och unga i åldrarna 12–18 år kostnadsfritt i SL-trafiken under alla skollov.

– Att barn och unga nu kan resa gratis i hela länet är inte bara en frihetsreform, det är också en jämlikhetsfråga och en framtidsinvestering. När vi skapar förutsättningar för att i ung ålder börja resa med kollektivtrafiken ökar chansen att vanan håller i sig även i vuxen ålder, säger trafikregionråd Anton Fendert (MP).

Lovkortet har skickats ut i form av en kod under februari månad, och genom att lösa in den till ditt SL-kort eller i SL-appen är det alltså fritt fram att åka. Drygt 200 000 barn och unga har fått de nya lovkorten och inför sportlovsveckan som var årets första lov löste hela 57 procent in sin lovbiljett. Under sportlovet “blippades” sedan lovkorten totalt 501 120 gånger, enligt statistik från SL.

– Givet att många reser bort under sportlovet är det en oerhörd succé att nästan 60 procent av regionens ungdomar redan löst in sitt lovkort. Jag tror att siffran kommer att öka under årets kommande lov och det ska bli väldigt kul att se var vi ligger i slutet av året. Att vi möjliggjort mer än en halv miljon resor redan under premiärveckan tycker jag visar att lovkorten uppskattas och används, fortsätter Anton Fendert.

Relaterade nyheter

Region Stockholm, 16 augusti 2017

Tomt prat ger inte trygga skolvägar

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter