Valmanifest 2018-2022

Valmanifest 2018-2022

MILJÖPARTIET I TIMRÅ JOBBAR FÖR ATT TIMRÅ KOMMUN, SKA BLI EN KOMMUN SOM INTE FÖRBRUKAR DE RESURSER, SOM HÖR TILL FRAMTIDA GENERATIONER

–  genom att satsa på fossilfria transporter.

–  genom att främja klimatsmart boende, tex uppvärmning med solceller, bygga hus i trä, och i övrigt använda miljövänliga material.

–  genom att stötta kommunens invånare och företag, så att det blir enkelt att vara klimatsmart, tex genom sopsortering, återbruk, främja närproducerat och minska överkonsumtion.

 

MILJÖPARTIET I TIMRÅ VILL SATSA PÅ BARN OCH UNGA

–  genom att minska antal barn i skolklasser och förskolegrupper, så att personalen har större möjlighet att se och stötta varje enskilt barn, utifrån det barnets behov.

 

MILJÖPARTIET I TIMRÅ VILL SATSA PÅ DE ÄLDRE

–  genom olika alternativ till boenden för äldre ….stora ….små ….mycket service…. lite service, och alla med stor variations-möjlighet, utifrån personliga önskemål.

 

MILJÖPARTIET I TIMRÅ VILL ÖKA INFLYTTNINGEN TILL KOMMUNEN, FÖR ATT HA EKONOMI ATT GENOMFÖRA DOM SATSNINGAR VI JOBBAR FÖR

– genom att marknadsföra Timrå kommuns unika läge, i naturskön miljö, med pendlingsavstånd till Sundsvall och Härnösand.

–  genom att satsa på miljövänlig, lättillgänglig kommunikation, som är billig för resenären. Både inom kommunen och till Sundsvall och Härnösand.

–  genom att främja utveckling av- och tillgänglighet till – alla de vackra platser som finns inom kommunen.

–  genom att stötta företag och arrangemang som ger Timrås invånare och turister och möjlighet att njuta av Timrås vackra natur.

 

MILJÖPARTIET I TIMRÅ VILL SKAPA EN TRYGG OCH KULTURRIK LIVSSITUATION, FÖR ALLA INVÅNARE I KOMMUNEN

–  genom att skapa mötesplatser där människor kan umgås över gränser, och få uppleva och utöva olika slags kulturella aktiviteter och sportaktiviteter.

–  genom att motverka segregation, både när det gäller boende-områden och i alla kultur- och sportaktiviteter.

Relaterade nyheter

Uppsala län, 22 februari 2024

Våra förtroendevalda

Örebro län, 19 februari 2024

Adam Arnesson (MP): Motståndskraften behöver stärkas

Skåne, 14 februari 2024

MP-förslag: Ge gratis TBE-vaccin till barn i Skåne

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter