Grön stadsplanering

Grön stadsplanering

Miljöpartiet vill

De senaste åren har vi sett att allt fler människor väljer att bosätta sig i Trollhättan. Det är fantastiskt att fler människor upptäcker allt Trollhättan har att erbjuda. I och med att staden växer och för att fortsättningsvis vara en attraktiv stad, så behövs satsningar på stadskärnan. Stadskärnan blir ofta en mötespunkt för människor där man handlar, äter, träffas och umgås. Det har redan påbörjats ett arbete med att utveckla Drottningtorget till en mer inbjudande och grön stadskärna, där bussar och bilar flyttas för att ge mer plats åt gemenskap och grönska. 

Det är något vi i Miljöpartiet vill fortsätta med. I en modern stadsplanering behöver vi sätta andra värden före bilismen i centrum.  Om centrum ska kunna konkurrera med Överby och andra shoppingcentrum, så behöver vi erbjuda något annat. Genom att göra Strandgatan bilfri, så ger det mer plats åt näringar som restauranger, affärer och caféer, vilket i sin tur gör centrum mer inbjudande och konkurrenskraftigt. Vi minskar samtidigt buller, utsläpp och ökar trivseln. Vi vill också se att staden utvecklar området kring resecentrum med fokus på näringsliv och pendling.

 

Ett tydligt minskande av bilåkandet i centrum ger också ett alternativ till vad som erbjuds på Överby som är helt anpassat efter bilar. Vi sätter barnens rättighet att andas frisk luft framför bilarnas rätt att alltid få köra på alla gator.

 

Nyheter på Grön stadsplanering

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter