Nya cykelvägar i snabb takt

Miljöpartiets vallöfte att underlätta för cykling håller. Flera nya cykelvägar byggs ut under perioden och andra rustas.

Den nyligen upprustade cykelbanan på Centralvägen vid gamla kulturhuset

Lättare att gå, cykla och åka kollektivt är nödvändigt för att bygga mänskliga städer, minska bilåkandet och rädda klimatet. Inför valet 2014 lovade Miljöpartiet att, om vi fick inflytande, på olika sätt underlätta för cyklandet i kommunen. Dessa löften har vi hållit. Flera nya cykelförbindelser har byggts, bygge pågår eller planeras. En ny cykelväg längs Smedbyvägen från Marabou till Stockholmsvägen stod klar 2016. Under 2017 avslutas en ny cykelväg längs Valhallavägen. Cykelbanan längs Centralvägen har rustats upp och är nu genomgående asfalterad och markerad med tydliga märken för att få fotgängare att inte gå där. Under 2018 kommer en ny gång- och cykelväg att byggas längs Runsavägen från Eds allé till Harvavägen, där man sedan kan cykla vidare på befintlig cykelbana till Kairo som blev klar för ett par år sedan.

Utöver dessa pågår några mindre projekt i kommunens regi. Trafikverket är också nästan klara med en ny gång- och cykelväg från Upplands Väsby norr om Löwenströmska till Rosersberg så att det snart ska vara möjligt att cykla trafikskyddat hela vägen mellan Väsby och Märsta.

Kommunen gör eller planerar också andra åtgärder för cyklisterna. En ny cykelkarta har tagits fram, under 2017 görs en särskild satsning på upprustning och underhåll av befintliga cykelvägar, det sätts upp fler cykelparkeringar till exempel vid busshållplatser, mm. Läs mer om vad Upplands Väsby kan erbjuda för cyklisterna.

 

 

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: