Politik som gör skillnad i Upplands Väsby

Miljöpartiet de gröna 
– för ett hållbart Väsby! 


Genom att engagera oss politiskt i Upplands Väsby är vi med och  påverkar framtiden. I vår vision för det gröna samhället finns balans mellan frihet och solidaritet. Balans mellan mänsklig aktivitet och långsiktigt livskraftiga skogar, rena sjöar och ett välmående växt- och djurliv. Det är ett samhälle där det är gott att leva – med en skola där barn trivs och lär sig för livet, ett klimatsmart näringsliv som ger jobb och utveckling, rika möjligheter till friluftsliv och naturupplevelser, livskraftiga föreningar och ett blomstrande kulturliv som skapar sammanhållning och livskvalitet. Ett hållbart Väsby.

I Miljöpartiet formar vi vår politik utifrån forskning och de gröna värderingar som driver oss. Vi utvärderar vår politik utifrån hur den påverkar djur, natur och ekosystem, utsatta människor i vårt eget samhälle, våra barns och barnbarns generationer och människor i andra delar av världen. Vi gör det eftersom allt hänger ihop.

Vår generation måste lösa klimatkrisen och bygga ett samhälle där vi tar hand om varandra och de ekosystem vi är del av. Klimatomställningen ska drivas av innovationslust, ny teknik, målinriktad upphandling och nya goda vanor!  Vi vill ha ett samhälle där vi varken bränner ut planeten eller oss själva.

Det är fortfarande möjligt.

Vill du delta i vårt viktiga arbete? Just nu pågår valrörelsen inför valet till Europaparlamentet den 9 juni. Det är ett väldigt viktigt val och du får gärna vara med oss i det arbetet! 

Våra mötestider och kommande kampanjaktiviteter hittar du här. Info om hur du blir medlem i Miljöpartiet finns här. Du kan också gärna höra av dig till oss – se kontaktuppgifter nedan.

Varmt välkommen till MP Väsby!


Gruppledare för MP Väsby
Maria Tuvesson
telefon 073-9104245 epost maria.tuvesson@mp.se


Ordförande för MP Väsby
Nicky Wahlström

    

Aktuellt i Upplands Väsby

Upplands Väsby, 20 maj 2024

Pär Holmgren kommer till Väsby 24 maj!

Upplands Väsby, 15 maj 2024

MP kritiska till nya byggplaner i Runbyskogen

Upplands Väsby, 16 februari 2024

EU:s nya klimatstrategi spelar roll för kommunpolitiken!

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter

Aktuellt i Sverige

MP:s nya vallöften

Kriget måste stoppas – sätt in FN-trupp i Gaza

MP får högsta betyg i RFSL:s granskning!

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter