Kandidater till kommunfullmäktige 2022Kandidater till kommunfullmäktige 2022

Lina Johnsson, toppkandidat

Mitt namn är Lina Johnsson, 41 år, boendes på landet i Stamnäs norr om Hudiksvall. Jag kandiderar till kommunfullmäktige i Hudiksvall som förstanamn.
Singelförälder till en treåring med allt vad det innebär. Högstadielärare sedan 15 år, jobbar idag på Iggesunds skola. Efter 15 år ute i världen, 13 av dem i Stockholm, valde jag att vända hem till min familj och mina rötter och vårt fantastiska Hälsingland och Hudiksvall. Det var ett av de bästa beslut jag tagit! Idag är det en stad som sjuder av framtidstro och tillväxtanda och jag vill vara med och forma kommunen åt rätt håll. I min mening gäller det att planera för framtiden och våra barn och barnbarn, inte alltid som bara är bra för idag.

Miljöfrågorna blev viktiga för mig i mitten av 90-talet då jag som tonåring fick upp ögonen för atomsprängningar som Frankrike pysslande med vid den tiden och vad de gjorde för miljö i havet och sen började jag se hur vi här i Sverige behandlade vår fantastiska miljö och natur. Jag började i det lilla med sopsortering och att handla second hand för att allt mer se till hur föreningar och i nästa steg politiken kan förändra samhället och underlätta för att vi i vår vardag kan leva mer miljövänligt.

Utöver miljöfrågor brinner jag för att alla människor ska få leva sina liv jämställt och jämlikt, att vi kan få älska vem vi vill, utöva sin religion och inte bli diskriminerad för den en är. Arbete med normer och öppet tänkande är viktigt för att vi alla ska trivas och blomstra.

Som barn drömde jag om att bli skådis och i tonåren hittade jag teatern. De åren formade den jag är idag och jag är väl medveten om kulturens betydelse för oss människor, hur den kan få oss att öppna våra sinnen och se samhället och våra medmänniskor på ett nytt sätt. Kultur i ett samhälle är det som skapar mervärde där vi bor. Det blev tydligt inte minst under pandemin där vi läste, böcker såg på film och lyssnade på musik som aldrig förr, och saknade konserter och teater. Vår kommun har en oerhörd potential att bli bättre på att underlätta för ett levande kulturliv.

Det visste ni inte om mig: är en stolt tant i själen som älskar småkakor, korsord, P1 och pussel. Är en hejare på att lösa sudoku.

Nyheter på ämnesordet

Örebro län, 27 maj 2024

NA Debatt: SD går till motangrepp med lögnen som vapen

Örebro län, 25 maj 2024

NA Debatt: Vi gläds åt att fira Lakeside Pride – och fortsätter kämpa för allas lika rätt!

Örebro län, 24 maj 2024

Land Lantbruk: Så vill de påverka politiken i EU

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter