Krönika Maria Hallén: Uppmuntran i en tid av oro och mörker

Krönika Maria Hallén: Uppmuntran i en tid av oro och mörker

Varje dag när vi läser nyheterna i tidningarna eller via radio och TV får veta vad som har hänt känns det som om vi bombarderas av allt det mörka i tillvaron! Allt våld, klimatproblem, krig ute i världen och skjutningar här hemma skapar ångest och oro hos många. Hur skall vi klara av att ”se sanningen i vitögat” och behålla lugnet inom oss? Hur skall vi orka med att engagera oss och inte krypa in i vår egen lilla skyddade kokong? Det är verkligen en balansgång att fortsätta engagera sig för att vara med och bygga upp ett så bra samhälle som möjligt och ta hand om sig själv mitt i allt detta.

För mig är det inspirerande och viktigt att vara medlem i Miljöpartiet. Särskilt i den här mörka och oroliga tiden känns det bra att ha sin hemvist i ett sammanhang där vi försöker skapa ett mänskligare samhälle. Miljöpartiet har en självklar solidaritet med allt levande på vår sköra planet. De demokratiska frågorna med mänskliga rättigheter står i fokus. Ända sedan det gick att rösta på Miljöpartiet 1982, och vid varje val därefter, har jag röstat på de gröna. Visserligen har jag bara varit medlem sedan våren 2022 men jag har haft mitt hjärta för grön politik. Nu har jag möjlighet att engagera mig och ge av min tid och kraft. Jag tycker att det finns så många bra företrädare för partiet vilket gör mig glad och stolt. De som har varit med länge i politiken har kunnat uträtta en hel del. Dessa personer verkar vara pålästa och känna till vad de pratar om. Det kommer förstås ta tid att sätta sig in i politiken när man är ny. Men jag måste säga att det har känts lätt att komma in eftersom jag har mötts av öppenhet och vänlighet. Det är det som jag tycker att ett nytt sammanhang skall vara för att man skall våga sig in. Förhoppningsvis skall jag kunna bidraga med mina kunskaper och livserfarenheter i mitt engagemang för Miljöpartiet.

Vi behöver alla uppmuntran på olika sätt för att orka vidare. Den här texten betyder mycket för mig. Kanske kommer någon annan kunna hämta kraft från orden. Vi skall inte låta oss bli nedslagna av de motgångar och negativa tendenser som vi blir konfronterade med. Om vi låter oss kuvas, bli rädda för makten eller förbittras har vi inte längre någonting att ge. Tillsammans kan vi lyfta varandra och se fram emot den dag då marken skall grönska…

Relaterade nyheter

Uppsala län, 22 februari 2024

Våra förtroendevalda

Örebro län, 19 februari 2024

Adam Arnesson (MP): Motståndskraften behöver stärkas

Skåne, 14 februari 2024

MP-förslag: Ge gratis TBE-vaccin till barn i Skåne

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter