Miljöpartiet i Karlstads valfilm på elva olika språk

Flerspråkighet är en rikedom Karlstad ska ta vara på. De senaste årens debatt om integration och hur vi bäst skapar ett gott samhälle där alla människor deltar har varit viktig för hela samhället. Att alla kan delta i demokratin, i samhällslivet liksom i arbetslivet är viktiga frågor som engagerar många.

Fler partier behöver nå ut och ta vara på de kompetenser som kommer det svenska samhället till del. Det betyder att vi även behöver inkludera första generationens invandrare i det demokratiska samtalet, så att fler kan engagera sig för samhällets utveckling och i demokratin.

I Miljöpartiet vill vi göra vår del i det arbetet. Därför släpper vi vårt valbudskap i form av en film på elva olika språk. Vi berättar hur vi vill se framtidens Karlstad på engelska, spanska, polska, ryska, tyska, arabiska, assyriska, tigrinja, dari, esperanto och teckenspråk. Självklart finns filmen även på värmländska.

– Som psykologstudent ser jag hur det svenska samhället kan bli bättre på att inkludera fler perspektiv och fler människor i det demokratiska samtalet. Jag hoppas att vi kan uppmuntra fler att se flerspråkighet som en styrka, och inte en svaghet, säger Samar Madwar, kandidat till kommunfullmäktige i Miljöpartiet i Karlstad.

Länk till våra valfilmer, på samtliga elva språk finns här:

Engelska

Tyska

Spanska

Arabiska

Assyriska

Polska

Ryska

Tigrinja

Dari

Esperanto

Teckenspråk

Värmländska

Relaterade nyheter

Örebro län, 28 november 2023

NA Debatt: Akademin som en fri kraft i omställningen

Örebro län, 21 november 2023

Altinget: Miljöpartiet vill slopa betyget F

Örebro län, 19 november 2023

P4 Örebro: Jämn kamp i språkrörsvalet

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter