Alice Bah Kuhnke

EU-parlamentariker

Varför ställer du upp i EU-valet?
Jag vill göra allt jag kan och ge allt jag har för att våra barn och barnbarn ska kunna leva bra liv på den här planeten! EU är den tveklöst viktigaste arenan för att stoppa klimatkatastrofer och försvara demokrati och mänskliga rättigheter.

Varför är en röst på MP/de gröna så viktig?
Vi är tyvärr den enda garanten för en ambitiös miljö och klimatpolitik baserad på vetenskap. Det är lika sorgligt som sant. I en tid när extremhögern är på frammarch och hotar både klimat- och miljöarbetet, och alla andra partier ökar utsläppen med sina beslut, är våra gröna röster viktigare än någonsin.

Vilka frågor ser du fram emot att jobba med?
Jag ser fram emot att fortsätta arbetet för en mer ambitiös politik för klimatet, naturen och haven! Och att envist försvara och förstärka demokratin.Vem är Alice Bah Kuhnke?

 

Alice Bah Kuhnke är EU-parlamentariker sedan valet 2019. Hon var tidigare riksdagsledamot, kultur- och demokratiminister, generaldirektör för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, hållbarhetschef, generalsekreterare och har varit aktiv i det svenska civilsamhället i många år. Hon är vice ordförande för Gröna gruppen och driver framgångsrikt sitt arbete som lagstiftare i Europaparlamentet.

 

Aktuella frågor för Alice Bah Kuhnke

Kompensera Ukraina för EU:s fossilberoende

MP:s nya vallöften

MP får högsta betyg i RFSL:s granskning!

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Mer om Alice Bah Kuhnke

Aktuella frågor i region och kommun

Falkenberg, 1 juni 2024

Viktiga HBTQI-frågor i EU-valet

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Uppdrag med Alice Bah Kuhnke

Miljöpartiet de gröna i EU-parlamentet