Annika Eriksson

Ordförande MP Luleå

Annikas hjärtefrågor

Energi.

I vårt Sverige glittrar solceller på taken och till havs står parker med vindkraftverk. Nu är det dags att byta från kärnkraft och fossil energi till hundra procent förnybart.

Tåg och kollektivtrafik.

Kultur.

Kulturen ger upplevelser, stärker bildningen och får nya idéer att växa. Konst och kultur kan utmana etablerade föreställningar och hjälpa kritiskt tänkande. Alla ska ha möjlighet att ta del av kultur.

Jämställdhet och jämlikhet.

Annika Eriksson

Mer om Annika Eriksson

Annika Eriksson om politik

Jag brinner för frågor som har med hållbar utveckling, jämställdhet och alla människors lika värde att göra. Klimatförändringarna och de påfrestningar på människor och natur som det leder till är vår tids största utmaning. Den enskillt viktigaste frågan för Norrbotten är bygget av Norrbotniabanan. 

Personligt

Jag är 55 år, har tre vuxna barn och bor i Luleå. Här har jag mina rötter och har bott här större delen av mitt liv. Jag är utbildad civilingenjör och har också arbetat som fotograf. Under de senaste 14 åren har jag lett Miljöpartiets politiska arbete i Luleå kommun. Jag brinner för frågor som har med hållbar utveckling, jämställdhet och alla människors lika värde att göra. Jag vill kunna se mina barn och barnbarn i ögonen och säga att jag gjorde vad jag kunde. Privat tycker jag lika mycket om att möta människor över en kopp kaffe som att sitta ensam på en sten i skogen och fundera över livets skörhet och ofattbara styrka. Fotografi, poesi och dokumentärfilm har en särskild plats i mitt hjärta.