Mer om Patrik Waldenström

Personligt

Adress: Järna 

Yrke: VD på Vackstanäsgymnasiet

Familj: Fru och tre vuxna barn 

 

Under min egen gymnasietid började de första miljöaktiviteterna att dyka upp och det kom en ganska bred flora av miljölitteratur, ofta i form av larmrapporter. Jag läste allt jag kom över och beslutade mig för att bli biolog för att kunna bidra till att lösa miljöproblemen. Således läste jag kemi och sedan biologi för att till slut specialisera mig på växtekologi. Under tiden var jag aktiv i diverse miljörörelser, såsom att stoppa Öresundsbron, Sturups flygplats och kärnkraften via flera Barsebäcksmarcher bland annat. Det blandades med arbete med solidaritetsrörelser, såsom Palestinagruppen. 

Det fanns ingen arbetsmarknad för biologer visade det sig, så då fick det bli biologilärare istället. Jag är utbildad till folkhögskollärare, men har jobbat på högstadiet och utbildat lärare i de naturvetenskapliga ämnenas didaktik på lärarhögskolan. Jag var med och startade Tom Tits Experiment och var vice VD och utbildningschef där i 13 år. 

Miljöpartiet röstade jag på från början, men jag gick med först 1988 när Mp lyckades bilda majoritet med de borgerliga i Södertälje. Sedan dess har jag suttit med i Tekniska nämnden, Miljö-och hälsoskyddsnämnden (den hette så), Telge Energi och Söderenergi AB och jag har representerat Mp i två statliga utredningar inom skolområdet.