Peter Bergwall

Ledamot i Kultur- och fritisdsnämnden, ersättare i kommunfullmäktige

Peters hjärtefrågor

Kultur.

Kulturen ger upplevelser, stärker bildningen och får nya idéer att växa. Konst och kultur kan utmana etablerade föreställningar och hjälpa kritiskt tänkande. Alla ska ha möjlighet att ta del av kultur.

Skola och utbildning.

Miljöpartiet vill att Sverige ska välja fortsatt väg framåt för skolan. Vi vill ha en jämlik skola och förskola där alla elever ges möjlighet att utvecklas och må bra. Skolsegregationen ska brytas.

Bostäder.

Alla behöver någonstans att bo. Vi vill bygga fler klimatsmarta bostäder och se till att alla har råd med en bostad.

Peter Bergwall

Mer om Peter Bergwall

Peter Bergwall om politik

Politikens roll är inte att paketera och saluföra produkter som människor kan välja mellan på en marknad. Politik handlar om att förvalta människors förtroende och omsätta deras initiativ i praktiken. Samhällsförändring är inte möjlig om politiken isoleras från resten av samhället. Riktig samhällsförändring kräver därför såväl lyhörda politiker som engagerade samhällsmedborgare. I bra politik finns inte vi och dom - bara vi. Det är därför jag blev miljöpartist - för att Miljöpartiet står för en politik som tar människors engagemang på allvar.   

Personligt

Jag bor på Fredsgatan, en liten bit från Clemenstorget. Jag ser därför kollektivtrafikens utmaningar på nära håll varje dag och är övertygad om att spårväg är den bästa lösningen på denna för klimatet så viktiga fråga. Jag är anställd som doktorand i rättssociologi på Lunds universitet. Tidigare har jag jobbat som vårdare inom kommunen. När jag inte jobbar eller ägnar mig åt politik så tränar jag gärna spinning eller löpning. Jag älskar att vistas på min odlingslott på Gunnesbo och får jag en stund över så ser jag gärna en riktigt bra dokumentärfilm.