Lyft de små ögonblickens arenor i Solna

Lyssna

Tobias Östberg vill se ett barnvänligare Solna som erbjuder fler möjligheter till lek och idrott utan krav på prestation.

Tobias Östberg kandiderar till kommunfullmäktige (plats 3).

Friends arena kallas de stora ögonblickens arena. Miljöpartiet vill satsa på de små ögonblickens arenor i Solna. Vi vill satsa på ett Solna där fler barn kan gå och cykla till skola, kompisar och fritidsaktiviteter. Vi vill se ett Solna där det är lättare att ta ett bad, åka skridskor och komma ut i skogen och röra sig. Ett trevligare Solna där vi sätter människors möjlighet att röra sig före bilarnas.

I moderaternas Solna har det här låg status. Det blir tydligt om man jämför med våra grannkommuner som är mycket mer måna om medborgarnas möjligheter att röra sig, träffas och komma ut i naturen. Mycket som kan göras i Solna är inte ens dyrt, det handlar mer om grundsyn. I moderaternas Solna blir en outnyttjad yta snabbt en parkeringsplats, när den istället kunde blivit en tillfällig park, en spontanidrottsplats eller något annat som vi tycker är betydligt trevligare. Här är några av Miljöpartiets förslag som vi presenterat under de senaste åren:

Gör Järvastaden till port mot Ursvik

Ursvik som är ett av Stockholms hetaste friluftsområden ligger i Solna. Det borde vi utnyttja och göra Järvastaden till en port mot Ursvik. Vi vill se elljusspår, spårcentral, grillplatser och papperskorgar så att fler Solnabor får del av Ursvik.

Ett Solna med mer badsug

Solnas fina läge vid vatten behöver utnyttjas bättre. Det behövs fler kommunala badplatser och badstegar vid klippbad samtidigt som kommunen måste börja sköta om de bryggor som finns. Kommunen behöver också höja ambitionen när det gäller att vårda våra vatten.

Mer skridskodisco i Solna

Miljöpartiet vill se en skridskobana i Skytteholmsparken, en bana där människor i alla åldrar kan åka till musik på vintrarna. Lite som den i Kungsträdgården fast mindre. Vi vill också att kommunen gör ett kort skidspår för barn av isskrapet från våra ishallar i Ritorp.

Sportbibliotek

Vi vill att Solna öppnar ett sportbibliotek där man kan låna idrottsprylar gratis. Det här finns på många håll i landet och gör det enklare och billigare att prova på en idrott.

 

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: