4000 nya laddstolpar till år 2022

4000 nya laddstolpar till år 2022

En ny rapport visar att det är möjligt att elektrifiera Stockholm till 2030, samtidigt som en utvärdering visar på en fördubbling av antalet som laddar elbil i Stockholm. Därför föreslår nu Miljöpartiet i Stockholms stad 4 000 nya laddplatser till 2022
På tisdagen under Politikerveckan i Almedalen presenterar Volkswagen, Scania, Ellevio och Vattenfall en konsulttrapport från WSP som visar att det är möjligt att göra innerstaden fri från fossilbränsledrivna bilar 2030.

En utvärdering som Stockholms stad gjort visar att antalet laddsessioner i publika laddare fördubblades under perioden okt 2016 till december 2017.

– Det ska vara enkelt att köra miljövänligt. Vi vill se minst 4 000 nya laddplatser till 2022 i samarbete med näringslivet, bland annat genom obligatoriska laddplatser i nybyggnation och garage, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd.

– Vi ska vara en stad som satsar på elbilar och förnybart. Därför ska Stockholm stad gå före och se till att alla tjänstefordon är el- eller gasbilar, säger Daniel Helldén.

Därutöver bistår staden fastighetsägare, centrumägare, privata parkeringsbolag och bostadsrättsföreningar med information om hur även de kan sätta upp laddare på sina parkeringar bland annat via satsningen www.fixaladdplats.se

Relaterade nyheter

Stockholm, 31 maj 2020

Trånga cykelbanan vid Gamla stan ska breddas

Stockholm, 12 april 2020

Fler platser och längre öppettider när Stockholms stad ändrar reglerna för foodtrucks

Stockholm, 3 mars 2020

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) ger inte upp kampen för cykling mot enkelriktat

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter