Stoppa fler flyg över Väsby

Vi behöver ta klimatkrisen på allvar. Arlanda planerar för en nära fördubbling av passagerare till 2050, detta utan att presentera en lösning för flygets påverkan på klimatet. Miljöpartiet i Väsby vill se en annan utveckling.

Nej till två nya banor på Arlanda

Swedavia planerar för en ökning av Arlanda flyget från 26 miljoner passagerare i år till 50 miljoner 2050. Och två nya landningsbanor med inflygning över Vik, Fresta och Bollstanäs.

Miljöpartiet säger nej av flera skäl

 

Förödande för våra barn

Svenskarnas flygande påverkar redan idag klimatet lika mycket som alla personbilar i landet, inkluderat utsläppen av vattenånga och kväveoxid på hög höjd. Då är det orimligt att fortsätta att öka flygandet. Övergång till biobränslen är viktigt, men kan bara lösa en del av problemet.

 

Ökat buller över din uteplats

Flygbuller är redan ett stort problem i centrala Väsby. Med ökad trafik och två nya banor kan Vik, Odenslunda, Fresta och Bollstanäs bli lika bullrigt.

 

Politik för hållbart resande

Även flyget måste betala för sin klimatpåverkan. Den första april införde vi en flygskatten. Det är en bra början, men mer behövs. Låt inte Centern och övriga alliansen avskaffa den. Vi vill ställa krav på mer biobränsle även om det är dyrare. och nya höghastighetståg.

 

 

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: