Snart får Segmon bussförbindelser på kvällar och helger igen

Snart får Segmon bussförbindelser på kvällar och helger igen! Och Säffle får en tur till mot Karlstad på vardagsmorgnar!

Idag har kollektivtrafiknämnden fattat beslut om justeringar i tidtabellen för Säffle-bussarna. Från 1 juni kommer buss 800 att stanna i Segmon på kvällar och helger. Samtidigt får Säffle-borna en anropsstyrd tur som ankommer Karlstad 06.23 på vardagsmorgnar, för att passa dem som börjar jobba i Karlstad vid sjutiden.

Efter sommaren sker ytterligare en liten förändring. Från 17 augusti blir det en ordinarie busstur från Säffle som kommer till Karlstad 06.23, och istället blir den tidiga morgonbussen som passar till första Stockholms-tåget anropsstyrd.

– Jag är glad att vi kan göra de här förändringarna nu, och inte behöver vänta till tidtabellskiftet i december, säger Jesper Johansson (MP), ordförande i kollektivtrafiknämnden. Det är viktigt att boende i Segmon får möjlighet att åka buss på kvällar och helger igen, och det är viktigt att vi har bra pendlingsmöjligheter från Säffle till Karlstad.

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: